Seven Soul Motion
Image default
Bedrijven

3 veelvoorkomende fouten wanneer je je huis verlaat

Huizen worden doormiddel van technologie steeds veiliger en veiliger. Denk aan gadgets zoals ingebouwde camera’s in de deurbel, alarmsystemen, elektrisch bevredigde deuren, ect. Dat betekent nog niet dat het risico op inbraak nul is. Mensen willen nog wel eens veelvoorkomend fouten maken wanneer het aankomt op het beveiligen van hun huis. In deze blog lees je over de meest voorkomende fouten die mensen maken wanneer ze hun huis verlaten.

1. Je locatie online

Mensen delen vandaag de dag alles op sociaal media dat vaak voor iedereen te zien is. Zelfs je exacte locatie kan openbaar beschik worden gesteld waaddoor mensen precies kunnen zien waar en wanneer je ergens geweest bent. Hiernaast hebben mensen vaak de neiging om meteen te posten waar ze zijn. Bijvoorbeeld op vakantie, op een feestje of een weekendje weg. Wanneer je een openbaar account hebt is het voor de hele wereld zichtbaar waar je op dat moment bent. Post daarom foto’s pas nadat je terug bent gekomen vakantie.

2. Je absentie té zichtbaar maken

Vaak laten mensen wanneer ze hun huis verlaten het iets té zichtbaar merken dat ze niet thuis zijn voor de aankomende uren. Voorbeelden hiervan zijn het dichtmaken van alle gordijnen en rolluiken. Doe wanneer je slecht een paar uur van huis bent de rolluiken en gordijnen niet volledig dicht en laat de televisie bijvoorbeeld aanstaan. Zo wek je de impressie dat er nog steeds iemand thuis is, ook voor inbrekers.

3. Sloten en ramen niet op slot doen

Vaak trekken mensen alle deuren en ramen achter zicht dicht maar vergeten ze om ze op slot te zetten. Door je ramen en deuren open te laten maak je je huis een makkelijk doelwit voor inbrekers. Wanneer je opzoek bent naar sloten en je woonachtig bent je in het Zuiden van Nederland, zoek dan op internet naar slotenmaker Maaseik. Slotenmaker Maaseik heeft kwaliteit sloten die binnen enkele minuten aan jou huis worden geleverd en gemonteerd.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maaseik/