Seven Soul Motion
Image default
Bedrijven

Alles over jeans

Jeans is een item dat iedereen tegenwoordig, man, vrouw en kind in de kast heeft liggen. Het is daarom een heel interessant item, maar waar komt jeans vandaan? Welke jeans is het fijnste? En Wat is de meest nieuwe jeans? In deze blog gaan we het erover hebben!

De eerste spijkerbroek

De eerste spijkerbroek is ontworpen in 1873 door Jacob W. Davis en Levi Strauss. Ja Levi’s! Ze hebben het model van de pantalon gebruikt en verstevigd met het spijkerstof materiaal. Dit was ideaal voor mijn werkers in die tijd want hun beschermende kleding was te heet en niet ademend, jeans was dat wel.

De eerste vrouwen spijkerbroek

Voor de vrouwen heeft de spijkerbroek echter een kortere geschiedenis. In 1943 ontwierp Levi’s (ja, alweer) de eerst spijkerbroek voor vrouwen. Sinds 1851 dragen vrouwen al broeken, deze lijken echter wel meer op een broek rok dan een echte broek.

Broeken van nu

De broeken van toen en de broeken van nu zijn niet veel veranderd. Als is er tegenwoordig wel veel slechte kwaliteit in spijkerstof te verkrijgen. Uiteraard kun je altijd kiezen voor een klassiek paar Levi’s om je spijkerbroeken collectie mee aan te vullen, maar er zijn nog meer merken die het goed doen. Een daarvan is Tenue jeans. Tenue jeans is een merk afkomstig uit Amsterdam en maakt hoge kwaliteit Tenue jeans. Bekijk ook eens de Tenue de Nîmes new arrivals. Onder Tenue de Nîmes new arrivals vind je een heleboel geweldige jeans spijker broeken.

Stijlen jeans

Jeans komt in allerlei kleuren en stijlen. Zo is er:

–          de klassieke straight leg jeans Broek met rechte pijpen

–          mom jeans Goede pasvorm comfortabele broek skinny jeans Strakke pasvorm langs het hele been

–          boyfriend jeans Lijkt iets te groot maar past toch prima.

https://tenuedenimes.com/collections/tenue