Seven Soul Motion
Image default
Woningen

Basistips voor vastgoedbeleggers

Investeren in onroerend goed? Gezien de huidige rente is dit geen slecht idee, het is voor iedereen een goed idee. Maar hoe begin je?

Kijk niet alleen naar het netto inkomen van de woning. Er zijn meer overwegingen bij het kopen. Bijvoorbeeld gemak: bij het huren van studentenkamers is de kans op extra schade of slechte betalingen groter.

Vastgoed is nog steeds een emotionele aankoop. Koop altijd dingen waar je je goed voelt en wilt wonen.

Identificeer gebieden om te kopen: Mensen kopen graag dingen in de “achtertuin”, maar is dit de beste investering? Een klein appartement in Brussel is misschien een betere investering dan een huurwoning in Ardooie.

Let op het E-peil van je huis. Dit is een maat voor de energieprestaties van het huis en zijn armaturen onder standaardomstandigheden. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de energie-efficiëntie van de woning. De laatste jaren zijn de normen daar strenger geworden.

Als je een appartement gaat kopen, koop dan een gebouw waar minimaal 50% tot 60% woont, niet alleen huurders. De eigenaar profiteert van het feit dat het pand goed onderhouden is.

De kwaliteit van onroerend goed is natuurlijk belangrijk. Is het een nieuw gebouw, verkeert het huis in goede staat of is er veel renovatie nodig?

 Denk na over uw doelgroep. Investeer niet onmiddellijk in dure appartementen of villa’s. U behoorde destijds tot de luxemarkt, een moeilijke doelgroep. Richt je bijvoorbeeld op jongeren die voor het eerst alleen willen wonen, alleenstaanden of 55-plussers die van een groot huis een klein huis of appartement maken.

De rentetarieven zijn momenteel historisch laag en investeren in onroerend goed wordt nu interessanter. U heeft op de website al een goede rente gezien, maar neem gerust contact op met verschillende kredietinstellingen om de laagste rente te krijgen.

Teken een goed leasecontract. Het internet staat vol met standaardcontracten, maar om een ​​legaal waterdicht contract te hebben, kun je het beste alle documenten door professionals laten controleren.

Overweging op lange termijn. Meestal voegt uw woning elk jaar waarde toe. Let daarom op de toegevoegde waarde en verkoop op een geschikt moment. Waarde toevoegen is een van de belangrijkste rendementen op uw investering.

https://be.propenda.com/keyword/garage-woning.html