Het is al een tijdje bekend en steeds vaker worden we geconfronteerd met de ecologische footprints die wij als consumenten achterlaten. Planten spuiten we kapot en vissen worden leeggevist. Daarom vinden wij het belangrijk om iets terug te doen voor de wereld door biologisch, vegetarisch en soms ook veganistisch te leven. Het is niet erg om een keer het vleesgerecht over te slaan en over te gaan op groentes en fruit. Daarnaast is het ook zo dat alles wat je tegenwoordig eet of drinkt er een toevoeging in zit om iets sneller rijp te maken. Zo ook met wijn. Vroeger werden er druiven op een ecologische manier verbouwd en kon je na het oogsten van de druif duidelijk merken dat iedereen geduldig op het proces aan het wachten was. Iets wat heel natuurlijk is en tot op heden bijna niet meer voor komt. Men wil oogsten en het liefst voordat de druif al rijp is zodat ze sneller de wijn in de markt kunnen zetten. Ook wordt alles om de wijngaard plat gespoten zodat er niks anders dan druiven kunnen groeien. Dit is zonde aangezien de bloemetjes ook weer voor bijen en andere insecten zorgen. Daarom kies ik voor een heerlijke Italiaanse wijn die biologisch is geproduceerd. Duurzaam is behoedzaamMet duurzaam wordt bedoeld dat je middelen gebruikt die de natuur niet schaadt. Hout komt van bomen en er worden veel bomen gekapt om de productie van IKEA te voorzien. Dit geldt ook voor andere zaken als keukenkastjes, boekenkasten of houten tafels. Alles wordt gebruikt om de natuur uit te putten. Daarom heb ik gekozen voor een buitenkeuken van beton zodat je een robuuste keuken hebt die eeuwenlang meegaat en niet afhankelijk is van weer of andere externe invloeden. Je kunt door een paar keuzes al een groot verschil maken.
|