Seven Soul Motion
Image default
Toerisme

CURACAO EILAND REISGIDS 2022: WAT U MOET WETEN

Bon Bini! Welkom bij je ultieme Curaçao Island Travel Guide waarin alles staat wat je moet weten over een bezoek aan het zonnige eiland Curaçao.

Ik wist niet zo goed wat ik zou verwachten als ik Curaçao zou bezoeken. Maar na mijn bezoek overtrof Curaçao mijn verwachtingen en is het een van mijn favoriete eilanden in het Caribisch gebied geworden.

Het eiland ligt buiten het orkaangordel weer, waardoor het eiland warm en zonnig is met weinig neerslag het hele jaar door. De mensen op het eiland zijn zo aardig, en aangezien Curaçao een autonoom land is binnen het Nederlandse Koninkrijk, krijg je echt die Europese flair op het eiland. Bovendien kon ik ook niet over de prachtige ongerepte stranden komen met ongelooflijk snorkelen en duiken.

Curaçao is een perfecte bestemming voor alle soorten reizigers: gezinnen, stelletjes, girl trips, groepsreizen en meer met verschillende soorten activiteiten, stranden en dingen die er te doen zijn. Laten we beginnen met de Curaçao Island Guide.

WAAR IS CURAÇAO?

Curaçao ligt in de zuidelijke Caribische Zee en is gelegen tussen de eilanden Aruba en Bonaire, en ligt 65 kilometer ten noorden van Venezuela. Deze drie eilanden vormen samen de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire, Curaçao.

U kunt directe vluchten vinden vanuit Nederland en de VS, of een verbinding hebben om Curaçao te bereiken.

De locatie van Curaçao ligt buiten de stormgordel, dus je zult een zonnig en droog klimaat vinden met het hele jaar door minder regen. Je zult zelfs woestijnachtige vegetatie op het eiland opmerken. Cactussen gedijen hier goed en ze hebben zelfs cactussoep om te proberen als je hier bent)

 

WANNEER CURACAO BEZOEKEN?

Er is echt geen slechte tijd om Curaçao te bezoeken, vanwege het zonnige weer, maar je loopt het risico van wat lichte regen in de maanden oktober-december. Echter, gezien de andere Caribische eilanden is de totale regenval veel minder.

De maanden met de minste regen zijn van februari tot juni, gemiddeld 2,5 cm per maand.

En let op, hou je pet vast! Curaçao is een winderige bestemming met passaatwinden die je zeker zal afkoelen op het strand.

 

HOE ROND HET EILAND CURAÇAO TE KOMEN

Afhankelijk van je reisroute en waar je verblijft, zijn er een paar manieren om Curaçao te verkennen: door een auto, taxi of bus te huren.

Curacao autoverhuur: Als u van plan bent een van de vele stranden van Curaçao te bezoeken, kunt u voor die dagen het beste een auto huren. Een taxi nemen van uw hotel naar een strand voor een enkele reis kost meer dan uw autohuur voor een dag.

U kunt autoverhuurbedrijven op de luchthaven vinden en sommige verhuurbedrijven hebben balies bij grotere hotels. Wij hebben een auto via de balie van ons hotel kunnen huren. Het hotel werkte samen met Veilig Auto Huren Curacao. Zij kwamen de huurauto naar ons hotel brengen. Ze hebben ook een service om de auto naar het vliegveld te brengen. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt omdat er bij onze hotelreservering al een transfer vanaf het vliegveld zat.

Uit persoonlijke ervaring kunt u het beste een auto huren, zodat u tijdens uw verblijf meer kunt zien en ontdekken. De wegen zijn modern, gemakkelijk te navigeren en elk strand en elke activiteit heeft duidelijke borden zodat je niet verdwaalt!

Taxi: Taxiritten zijn beschikbaar en zijn te herkennen aan een bord op het dak en de letters TX op de kentekenplaat. Als uw rit niet wordt gemeten, zorg er dan voor dat u vóór uw rit een prijs afspreekt.

Bus: U kunt ook de lokale minibus gebruiken om de stranden te bereiken. Je vindt ze met het woord ‘BUS’ op het kenteken. Deze bussen rijden over het hele eiland en de tarieven variëren van NAF 2,50 tot NAF 4,00, maar er is geen vaste dienstregeling.

 

Kleine opmerking, Curaçao is een kleiner eiland dat slechts 40 mijl lang en 10 mijl breed is. Je zult nooit te ver zijn om iets te doen en je kunt het hele eiland goed zien in slechts 3 dagen!

De stranden op Curaçao hebben me positief verbaasd! In tegenstelling tot Curaçao’s buur Aruba, waar er één lang strand is, heeft Curaçao ongeveer 40 stranden en elk heeft zijn eigen karakter en wordt beschermd door kliffen en baaien.

De stranden van Curaçao hebben uitstekende snorkel- en duikplekken voor een fantastisch zeeleven. Ik heb zelfs zeeschildpadden gezien bij Playa Piskado. Omdat het zoveel ongelooflijke stranden zijn, bevat mijn bericht over de beste stranden van Curaçao meer details over welke stranden je niet mag missen. Hier zijn enkele van mijn favorieten:

 

  • Cas Abao: Cas Abao heeft een groot stuk wit zand dat naar kristalhelder water leidt. Dit strand is geweldig voor alle zwemmers en er is een bar, restaurant, douches, massages en een duikwinkel op het terrein. (P.S. de Mango-smoothie hier zal je afkoelen en is heerlijk)
  • Playa Kenepa: Playa Kenepa is het grootste strand van Curaçao en heeft een natuurlijke ontspannen sfeer. Dit is een van de meest populaire onder de lokale bevolking en in het weekend wordt Playa Kenepa erg druk, open met snack trucks. Ook is er gratis toegang.
  • Playa Porto Marie: Playa Porto Marie is een ander groot ontspannen strand met zacht zand en helder water. Wat deze uniek maakt, zijn de wilde zwijnen die in de late namiddag rond 17/18 uur over het strand zwerven.

WAT MEE TE NEMEN NAAR CURAÇAO

Curaçao is een warme en winderige bestemming, dus het is het beste om lichtgewicht casual items in te pakken.

  • Waterschoenen: als u van plan bent te gaan snorkelen en zwemmen, is het belangrijk om waterschoenen mee te nemen, aangezien veel van de stranden rotsen hebben wanneer u voor het eerst het water ingaat
  • Insectenspray: ’s Nachts komen de muggen naar buiten!
  • Zonnebrandcrème: Omdat het een van de warmste en zonnigste Caribische eilanden is, is zonnebrandcrème een must. Kies een rif vriendelijke zonnebrandcrème die het zeeleven beschermt door zonnebrandcrème op basis van chemicaliën te vermijden. Veilige opties zijn onder andere: P40 & Badger.
  • Draadloze telefoon oplader: als u van plan bent een volledige stranddag te hebben, zorg er dan voor dat u een draagbare oplader voor uw apparaten meeneemt.