Seven Soul Motion
Image default
Dieren

De beste paarden accessoires vind je zo!

Wanneer je gaat paardrijden kom je erachter dat je een hoop spullen nodig hebt voordat je goed en wel met je paard op stap kunt. Het aanbod is enorm en de prijsklassen lopen behoorlijk uiteen. Het is belangrijk dat je de basis in ieder geval in huis haalt. Uiteindelijk is je budget ook bepalend voor de uitrusting die je in huis haalt. Met de tips uit dit artikel vergeet je nooit meer de belangrijke onderdelen van je paardenuitrusting.

Een goed zadel

Het zadel is hoort natuurlijk bij de basisitems die je nodig hebt wanneer je gaat rijden. Dat spreek ook wel voor zich. Het punt is dat het prijsverschil tussen zadels enorm is. Heb je een beperkt budget dan kun je vaak al een tweedehands zadel kopen voor ongeveer €200,-. Ga je meer aan de bovenkant van de marge zitten, dan kom je uit bij luxe Erreplus zadels die vele duizenden euro’s kosten. Daar moet wel bij gezegd worden dat een nieuw maar duurder zadel wel jarenlang meegaat.

Dekjes & dekens

Onder je zadel heb je altijd een dekje nodig. Een dekje van bijvoorbeeld Kentucky Horsewear voorkomt dat het zadel gaat schuiven en voorkomt dat je paard tijdens het rijden onnodig gaat zweten onder het zadel. Zadeldekjes drijven het vocht goed af omdat ze van ademend materiaal zijn gemaakt.

Naast dekjes zijn er ook paardendekens. Dit is een verzamelnaam voor staldekens, showdekens en turnout rugs. Deze zijn voor als je onderkoeling na zware inspanning wilt voorkomen. Om de spieren van je paard warm te houden voor een wedstrijd of als extra jasje op een frisse dag in de wei.

Een bit dat je paard accepteert

Een bit is een beetje het stuur van je paard. Met een goed beeld kun je een paard met zachte hand de kant op sturen die jij wilt. Maar dan is het wel belangrijk dat je een bit kiest dat je paard accepteert. Ga hiervoor altijd langs bij een specialist en koop niet zomaar een bit op internet. Het juiste bit is bijvoorbeeld heel erg afhankelijk van de anatomie van de paardenmond.