Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

De beste tips om je gauw thuis te voelen in je studentenkamer

Studeren: het is al spannend genoeg, zeker als je voor het eerst op kamers gaat wonen. Om goed te presteren is het dus van essentieel belang dat je jezelf snel thuis voelt in je eigen stekje. Hoe zorg je ervoor dat je geen heimwee krijgt en hoe richt je je kamer het best in? Met deze tips zorg je voor een plek waar je je gauw thuis voelt!

Zorg voor comfort

Niet iedere studentenkamer is even groot en lang niet alle kamers hebben veel ruimte. Zorg er toch voor dat je ruimte maakt om tot rust te komen en kies voor meubilair dat comfort biedt. Overweeg bijvoorbeeld om, als er ruimte voor is, een fauteuil neer te zetten. Dit hoeft uiteraard geen elektrische relaxzetel te zijn; als je maar ergens kunt zitten om te ontspannen.

Een plek om te studeren

Kies voor een goede bureaustoel. Als je veel met je neus in de boeken zit achter je bureau, dan mag een goede bureaustoel natuurlijk niet ontbreken. Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en maten:

  • Bureaustoelen met of zonder hoofdsteun

  • Bureaustoelen met of zonder armleuningen

  • Bureaustoelen met of zonder verstelbare rug- en armleuningen

  • Bureaustoelen die wel of niet in hoogte verstelbaar zijn

  • Bureaustoelen met of zonder wieltjes

Kijk goed wat voor jou het beste is, maar laat je niet leiden door de prijs. Een goedkope bureaustoel is niet per definitie gelijk een slechte bureaustoel.

Kom tot rust

Slaap is ook enorm belangrijk, zekers als je studeert. Je wilt dan ook een goed bed om op te slapen. Een bed met een lattenbodem zorgt voor een goede ondersteuning en is over het algemeen een stuk goedkoper dan een boxspring. Zo zorg je ervoor dat je uitgerust wakker wordt om er weer goed tegenaan te kunnen gaan!