Seven Soul Motion
Image default
Dienstverlening

De erkende asbestverwijderaars voor uw asbestsanering

In heel Vlaanderen zit er nog meer dan 2,3 ton asbest in diverse gebouwen. Als die asbest zich daar al meer dan 30 jaar bevindt, is het dringend nodig om deze te verwijderen. Anders kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid als er asbest loskomt van deze woningen of andere gebouwen. Daarvoor kiest u best erkende asbestverwijderaars die weten hoe ze dit veilig aanpakken. Zo kunt u Asbitech laten komen voor het saneren van het asbest in uw woning te Brussel of Vlaanderen.

Hoe vraagt u een asbestpremie aan?

Heeft u een premie voor het laten saneren van het asbest in uw woning te Brussel? Of vraagt u zich juist af hoe u deze aanvraagt? Eerst en vooral is het belangrijk om te weten of u in aanmerking komt voor deze premie. Naast het verwijderen is het namelijk ook de bedoeling dat er zonnepanelen geplaatst worden op het dak en dat deze zeker 10% van het totale gesaneerde dak bedekken. Wanneer u bent nagegaan welke voorwaarden aan deze tijdelijk Vlaamse premie vasthangen kunt u via het premieloket van Fluvius de premie activeren. Dit kan tussen 1 april 2022 en 31 maart 2023. Hierbij voegt u het aanvraagformulier toe, alsook een bewijs van de ondertekende offerte. Daarnaast moet u een voorschotfactuur indienen van minstens 10% voor de asbestverwijdering en -afvoer. Het is de bedoeling dat deze nog gedateerd zijn in 2022. Anders kan u deze niet meer toevoegen aan uw formulier. De tweede fase van het proces gaat pas van start wanneer u het asbest in uw gebouw in regio Vlaanderen of Brussel heeft laten saneren door erkende asbestverwijderaars en als de zonnepanelen zijn geplaatst. Dan kan u de premie-aanvraag voltooien. Dit moet gebeuren voor 31 maart 2025.

Kies voor een deskundige asbestverwijderaar

Als u een premie heeft aangevraagd en op zoek bent naar erkende asbestverwijderaars om uw gebouw te saneren, kijkt u best eens naar Asbitech. Dit bedrijf staat al vele jaren klaar om het asbest van allerlei maten en soorten te verwijderen. Door hun ervaring kunt u ook rekenen op een deskundige aanpak met oog voor veiligheid en respect voor mens en natuur.