Seven Soul Motion
Image default
Aanbiedingen

De vele voordelen van kunstgras

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een hele grote rol in het dagelijks leven. Veel mensen kiezen liever voor een duurzaam product in plaats van de alternatieven. Kunstgras staat ook wel bekend als duurzaam product. Of een product duurzaam is, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt de levensduur een belangrijke rol. De vezels die gebruikt zijn bij het produceren van kunstgras zijn heel erg slijtvast. Hierdoor gaat dit type gras gemiddeld vijftien tot twintig jaar mee.

Hevige regenbuien

In Nederland kunnen er droge periodes zijn gevolgd door hevige regenbuien. Tuinen met echt gras worden erg drassig en als je hebt gekozen voor straatwerk kan het water niet weglopen. Met kunstgras is dat anders, het is namelijk waterdoorlatend waardoor het water wegzakt in de grond. Doordat kunstgras aangelegd wordt op een zandbed, zal het ook niet drassig worden. Dit is dan ook een van de redenen waarom men kiest voor kunstgras.

Kunstgras is onderhoudsarm

Het aanleggen van kunstgras heeft nog vele andere voordelen. Een voordeel is dat het nauwelijks tot geen onderhoud nodig heeft. Zo hoef je het gras niet te maaien, bemesten en te sproeien. Je spaart zo water uit, maar ook voorkom je productie van CO2, wat vrijkomt bij het produceren van mest. Ook bij het gebruik van een grasmaaier die werkt op benzine komt er CO2 vrij. Het aanleggen van kunstgras heeft dan ook een positieve invloed op het milieu omdat je geen CO2 uitstoot.

Het grastapijt blijft altijd mooi

Nog een voordeel van kunstgras is dat de weersomstandigheden geen invloed hebben op het uiterlijk van het grastapijt. Het blijft er mooi uitzien ondanks flinke regenbuien of droge periodes. Daarnaast is het fijn voor kleine kinderen om op te spelen. Het grastapijt schuurt niet en voelt vaak zacht aan. Ook is het een geschikte plek om speeltoestellen op te plaatsen. Kinderen kunnen er veilig spelen en worden niet snel vies. Bij gebruik van valdemping tijdens het aanleggen van het kunstgras kan er nog veiliger gespeeld worden.

Verminderde symptomen van hooikoorts

Aangezien kunstgras geen pollen bevat, doen mensen met hooikoorts er goed aan om een stuk kunstgras te kopen. Hierdoor zullen de symptomen die je ervaart door de hooikoorts verminderen, zowel in de tuin als in huis. Jij of een van de huisdieren kan immers de pollen niet naar binnen lopen. Je hebt daarnaast minder last van de symptomen als je in de zomer in de tuin zit en ook voorkom je klachten na het maaien van echt gras. Op het moment dat dit gemaaid wordt, komen pollen in beweging waardoor je het sneller zal inademen. Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor kunstgras in plaats van echt gras of bestrating! Kunstgras kopen is dan ook een perfecte investering voor heel veel jaren plezier. 

https://www.kunstgrasdirect.nl