Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Deurklinken kopen? Deze smaken zijn er

Een deurklink kan een deur en zelfs de complete woning een compleet andere uitstraling geven. Wanneer je eenheid aanbrengt zorg je voor meer rust en dat neemt enkele voordelen met zich mee waar we later in onze blog op terugkomen. Wanneer je op zoek gaat naar deurklinken kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, afmetingen, materialen en stijlen en je zou ook nog kunnen kiezen voor deurbeslag dat alleen voor binnen of buiten of voor beide geschikt is. Wij snappen heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom vertellen we in onze blog meer over deze producten en vooral over welke smaken er allemaal zijn. 

Deurklinken zijn belangrijker dan je denkt

Denk jij vaak aan de deurklink? Hoe praktisch of mooi die is? Vrijwel nooit denken wij en eigenlijk ga je er pas bij stilstaan als je aan nieuw huis hebt gekocht of wanneer je jouw huis te koop zet. Wist je dat mooie deurklinken de waarde van een huis kunnen beïnvloeden? Vast niet! Maar een makelaar kan het huis een hogere waarde geven als er bijvoorbeeld eenheid in deurbeslag is aangebracht. Des te meer reden dus om nog eens goed te kijken wanneer je huis de verkoop in gaat of als je over de prijs van een nieuwe woning wil onderhandelen. 

Deurklinken afstemmen op de stijl van het huis

Een modern appartement of een woning uit de jaren ‘50 vraagt om een andere aanpak als we het hebben over deurklinken. Ze zijn in uiteenlopende stijlen verkrijgbaar en het is belangrijk dat de stijl van het deurbeslag overeenkomt met de stijl van het huis en zelfs het interieur. Er zijn moderne, klassieke en robuuste modellen verkrijgbaar en het ligt voor de hand dat modern deurbeslag minder goed tot zijn recht komt bij een oudere woning. Andersom geldt dat natuurlijk net zo. Bij een modern appartement kies je niet voor klassieke deurknoppen of -klinken. Het kan dus geen kwaad om je er een beetje in te verdiepen en om weloverwogen beslissingen te nemen. 

Verschillende maten en kleuren

Deurklinken kun je in verschillende maten en kleuren kopen. Denk aan antraciet grijs, zwart, zilver of zelfs goud. Geborsteld of glanzend nikkel is ook een stijl die vrij vaak gekozen wordt. Zeker als we het hebben over deurbeslag voor moderne panden en interieurs. De keuze die je maakt is ook afhankelijk van de stijl die je kiest. Grijze, zwarte en zilveren deurklinken wordt vaak gekozen voor moderne huizen, appartementen en interieurs. In deze stijl zijn ze vaak ook robuuster en hebben ze een schild. Dan zijn de sloten en rozetten in dezelfde stijl en dat zorgt weer voor meer eenheid. Ben je geen liefhebber van de traditionele deurklink en zoek je naar andere oplossingen? Dan zou je eventueel ook nog kunnen kiezen voor een vaste of draaiende deurknop. Deurknoppen heb je eveneens in verschillende vormen, maten en kleuren en kunnen het huis een compleet andere uitstraling geven.