Seven Soul Motion
Image default
Gezondheid

Een gezonder eetpatroon met hulp van online diëtiste

Heb je het gevoel dat je relatie met eten niet gezond is, bijvoorbeeld omdat je eetbuiten hebt of niet geniet van eten? Een online diëtiste kan je helpen bij dit probleem. Bij Liever Eten leer je opnieuw om te eten: met plezier én liefde voor jezelf. Deze diëtiste in Borgerhout werkt met een wetenschappelijk bewezen aanpak en biedt individuele begeleiding, zowel online als offline.

Wat is een online diëtiste?

Een online diëtiste biedt eigenlijk hetzelfde als iedere andere diëtist, maar doet dit in een online omgeving. Dit betekent dat je niet langs hoeft te komen in een praktijk, maar eenvoudig een online consult opzet. De diëtiste kan je bij allerlei zaken helpen, bijvoorbeeld werken aan een ongezond denkpatroon met betrekking tot voeding, het onder controle krijgen van eetbuien of het werken aan een gezond eetpatroon om gewicht te verliezen.

Voordelen van online

Online consulten met een diëtiste hebben diverse voordelen. Ze zijn met name geschikt voor mensen die weinig tijd hebben: met een online consult ben je veel minder tijd kwijt, omdat je niet hoeft te reizen. Je neemt de afspraak overal ter wereld waar en bent relatief weinig tijd kwijt. Ook als je vaak op reis bent, is een online consult een ideale oplossing. Als je liever persoonlijk met iemand praat, kun je bij Liever Eten ook een consult in de praktijk boeken.

Ontdek intuïtief eten

Intuïtief eten is een tegenovergestelde van diëten, waarbij je vooral op basis van bepaalde regels eet. Bij intuïtief eten volg je je gevoel: je eet wanneer je lichaam aangeeft honger te hebben. Het kan zijn dat je lichaam in de war is door slechte gewoontes en een diëtiste kan je helpen om te luisteren naar de signalen van je lichaam. Zo eet je wanneer je trek hebt en stop je wanneer je verzadigd bent op basis van lichamelijke signalen.

https://www.lievereten.be/