Seven Soul Motion
Image default
Dienstverlening

Een grondige EPC-keuring laten uitvoeren door deze expert uit Limburg

Met de Vlaamse energiedoelstelling van 2050 in het vooruitzicht is het belangrijk om jouw woning toekomstgericht te maken. Reeds vandaag al wordt er van eigenaars van woningen en gebouwen verwacht dat een ze een energieprestatiecertificaat (EPC) voorleggen aan kopers en verhuurders. Door jouw EPC-keuring te laten voorzien door Nepeba uit Genk in Limburg kan je met een gerust hart jouw woning verkopen of verhuren. Deze zorgen voor een zorgvuldige opmaak van jouw EPC en geven jou eveneens advies waar verbeterpunten mogelijk zijn.

Voor welke diensten schakelt u deze energiedeskundigen in?

De energiezuinigheid van jouw woning is een cruciale factor wanneer je jouw huis of appartement wilt verkopen of verhuren. Vandaag heeft een koper niet alleen het recht op het verkrijgen van een energieprestatiecertificaat, maar is het sinds 2009 voor verkopers verplicht om dit te verstrekken. Dat geldt zowel voor woningen ter verhuur als woningen die verkocht worden. Het zorgvuldig laten uitvoeren van een EPC-keuring van jouw huis in de regio Limburg is dan ook iets dat de volstrekte aandacht verdient. Het geeft je als eigenaar immers zwart-op-wit inzicht hoe het staat met de energiezuinigheid van jouw woning. Na de EPC-keuring van jouw woning door Nepeba uit Limburg bepalen zij de EPC-score. Op basis van die score overleggen deze experten dan met jou als eigenaar waar er punten ter verbetering van de energiezuinigheid van jouw woning kunnen worden aangebracht. Een van de voorstellen om de EPC-score te optimaliseren is om een blowerdoortest te laten doen onder meer op gebied van warmteverlies. Door een blowerdoortest te laten doen kom je zo de luchtdichtheid van je woning te weten. Veelal wordt dit aangeraden bij nieuwe woning of in geval van renovatie meteen nadat de luchtdichtwerken (bijna) afgelopen zijn. Door hierna meteen een blowerdoortest te laten doen kan je snel eigenaar nog snel schakelen wanneer er toch nog mogelijke lekken naar boven komen.

Schakel een deskundige in die alles weet over energiezuinigheid

Jouw woning energiezuinig maken, lijkt een hele klus. Dat hoeft het echter niet te zijn wanneer je de experten van Nepeba inschakelt. Op hen en hun expertise kan je als eigenaar van een woning steeds beroep doen. Dat zowel voor een EPC-keuring in Limburg als EPB-verslaggeving en zelfs elektrische keuring. Maak jouw afspraak om jouw woning te laten controleren vandaag nog door de contactgegevens te raadplegen op hun website.

https://www.nepeba.be/blowerdoortest/