Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Een tweepersoonsbed kiezen: welke materiaal past bij jou?

Welkom bij deze blog over welke materialen een tweepersoonsbed kan bestaan. Voor tweepersoonsbedden is de smaak zeer uiteenlopend, waardoor er zeer veel materialen gebruikt worden in deze tak van de meubelbranche. Het is geen jaren 60 meer waarin ieder in een zelfde type standaard bed slaapt. Ontdek samen met ons wat uw favoriete materiaal voor een tweepersoonsbed zou zijn. Of bekijk direct een handig overzicht van goedkope tweepersoonsbedden

Spaanplaat

Een zeer veel voorkomend materiaal voor goedkope tweepersoonsbedden. Veelal is dit type bed afgewerkt met een laagje plastic (melamine) of fineerhout omdat het er ruw niet goed uitziet en het hout makkelijk versplintert. Spaanplaat is gemaakt uit samengeperste grove houtstukjes.

Melamine ziet er vaak glad uit, meestal in de kleur wit, taupe, grijs en zwart. Fineer herkent u alsof het hout lijkt, echter zit eer spaanplaat onder het laagje hout. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het zeer goedkoop en betaalbaar is. Een nadeel is dat het snel lelijk wordt wanneer u zich tegen de bedrand stoot, er laat makkelijk wat melamine of fineer los in de hoekjes waardoor dit er minder fraai uitziet.

Leder en kunstleer

Een ware trend onder de tweepersoonsbedden. Een zeer populair materiaal onder 20-40 jarigen. Leer of kunstleder geeft het tweepersoonsbed een zeer luxe uitstraling mee. Alsof je in een 5 sterrenhotel slaapt. U voelt zich koninklijk in een bed van kunstleer. Wat je bij dit type tweepersoonsbedden vaak ziet dat het hoofdbord op veel verschillende manieren gecapotinneerd kan worden. Zo geeft u het bed nog meer een unieke uitstraling mee. Het kunstleer wat tegenwoordig wordt gebruikt voor bedden is van eenzelfde kwaliteit als u van echt leer. Wanneer u echter toch echt leer wenst, wordt deze vaak aangeboden als eco-leder. Zodat u niet onnodig het milieu schaadt door aankoop van uw bed.

Massief hout

Oorspronkelijk werden de meeste tweepersoonsbedden van massief hout gemaakt. Vraag maar eens aan uw opa of oma waar zij op sliepen. Ook uw vader of moeder heeft voor een groot deel van zijn/haar leven waarschijnlijk op ween massief houten bed gelegen. Op dit moment is een geheel houten bed niet zo trendy, al zijn er voldoende aanbieders die zich hierop rcihten. Een massief houten bed kan zeer mooie en luxe zijn, al zal de kosten voor een dure houtsoort vaak ook erg hoog liggen.

Plastic

Bedden kunnen tegenwoordig ook van polyester worden gemaakt. Dit is een harde kunststof die een hoge belasting aan kan. U merkt er niets van dat u op een plastic bed ligt. En ziet dit ook niet. De bedden van plastic zijn altijd goed afgewerkt met een ander materiaal zoals stof of kunstleer. Doordat plastic een goedkoop materiaal is en zich makkelijk laat vormen, kun je voor weinig geld een prima bed kopen.

Metaal

Bedden van metaal geven uw slaapkamer ene klassiek en romantische uitstraling mee. Afhankelijk van het design kan het metalen tweepersoonsbed erg modern of juist traditioneel ogen. Voordelen van dit materiaal zijn dat dit bed zeer lang mee zal gaan! U hoeft het frame niet te vervangen. Daarnaast zijn er bij metalen bedden door de zwaardere constructies, ander type matrasbodems beschikbaar. Een tweepersoonsbed van metaal hoeft niet duur te zijn en is doorgaans zeer betaalbaar.