Seven Soul Motion
Image default
Tuin en buitenleven

Een vijver is een prachtige aanwinst voor elke tuin

Het is een plek waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuurlijke omgeving. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een vijver te letten op de grootte, diepte en de juiste pomp. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van een vijver kopen en de Oase vijverpomp.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vijver?

Bij het kopen van een vijver zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Een belangrijk aspect is de grootte van de vijver. Dit hangt af van de beschikbare ruimte in je tuin en de functie van de vijver. Wil je bijvoorbeeld vissen houden of wil je de vijver gebruiken als waterpartij? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de diepte van de vijver. Een diepte van minimaal 80 cm wordt aangeraden, omdat dit de overlevingskans van vissen vergroot en de vijver minder snel opwarmt.

Ook de plaatsing van de vijver is belangrijk. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om de vijver te plaatsen onder bomen, omdat er dan veel bladeren in de vijver kunnen vallen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de zonnestand, omdat een vijver in de volle zon sneller opwarmt.

Welke Oase vijverpomp is geschikt voor mijn vijver?

Een goede vijverpomp is essentieel voor een gezonde en heldere vijver. De Oase vijverpompen staan bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is belangrijk om bij de keuze van een vijverpomp te kijken naar de capaciteit van de pomp en de grootte van de vijver.

De Oase AquaMax Eco Classic is bijvoorbeeld een veelgebruikte vijverpomp. Deze pomp is geschikt voor vijvers tot 25.000 liter en heeft een capaciteit van maximaal 8.000 liter per uur. De pomp heeft een energiezuinige motor en kan eenvoudig worden ingesteld via de ingebouwde draaiknop.

Als je een grotere vijver hebt, is de Oase AquaMax Eco Premium een goede optie. Deze pomp is geschikt voor vijvers tot 60.000 liter en heeft een capaciteit van maximaal 16.000 liter per uur. De pomp heeft ook een energiezuinige motor en kan worden ingesteld via de Oase EasyControl app.

Welke andere accessoires heb ik nodig voor mijn vijver?

Naast een vijverpomp zijn er nog andere accessoires die van belang zijn voor een gezonde en heldere vijver. Een UV-C filter bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat algen en ziektekiemen worden gedood en het water helder blijft. Ook een goede beluchting is belangrijk voor een gezonde vijver. Een luchtpomp zorgt voor extra zuurstof in het water, wat de groei van vissen en planten bevordert.

https://www.tuincenter-vincent.be/producten/brand/oase