Seven Soul Motion
Image default
Aanbiedingen

Eetkamerstoelen met armleuning zijn mooi en praktisch

Wie op zoek gaat naar stoelen voor de eetkamer zal merken dat er twee groepen zijn. Aan de ene kant hebben we de open modellen die enkel bestaan uit een L-vormig zitgedeelte. Aan de andere kant zijn er nog de eetkamerstoelen met armleuningen. Deze tweede categorie wint aan populariteit omdat ze niet alleen mooi maar ook praktisch zijn.

Enkele pluspunten

Een belangrijk pluspunt van armstoelen is dat je jouw armen kan laten rusten op de leuningen. Dat klinkt misschien banaal, maar het draagt wel serieus bij tot het comfort. Op deze manier hoeft niet al het gewicht van jouw armen op je polsen te rusten. 

Een eetkamerstoel met armleuningen is ook handig voor kleine kinderen. Schuif de stoel tot aan tafel en ze kunnen er niet links of rechts uitvallen. 

Tenslotte voelt dit model veel knusser aan. Dankzij de leuningen voelt het alsof je in een cocon zit. Dat is dus nog een reden om eetkamerstoelen met armleuningen te kopen.

Stijlen in overvloed

Tegenwoordig heeft zowat elk merk een armstoel in huis. Daarom is er zoveel keuze. Je kan bijvoorbeeld een moderne kuipstoel kopen, of een luxueuze lederen armstoel met knopen voor een landelijke eetkamer. Er bestaan zelfs speciale modellen voor buiten die bestand zijn tegen regen en andere neerslag.

Naast de diverse vormen zijn er ook een heleboel kleuren om uit te kiezen. Er is een uitgebreid kleurenpalet: zwart, wit, grijs, blauw, rood, oranje, geel … enzovoort. Voor elke eetkamer en keuken is er ongetwijfeld een mooie tint beschikbaar.

Opgelet met de breedte

Heb je momenteel een eettafel met ‘open’ stoelen en ben je van plan om deze te vervangen door modellen met een armleuning? Dan controleer je best eerst de beschikbare ruimte. Want stoelen met een armleuning zijn meestal wat breder en nemen dus meer plaats in. Het is dus perfect mogelijk dat je de stoelen dichter bij elkaar moet zetten of dat er een zitplaats wegvalt. 

Barstoelen met armleuningen

In heel wat meubelwinkels vind je zelfs barstoelen met armleuningen. Want meer en meer mensen hebben een hoge tafel of eten aan een keukeneiland. Producenten komen hieraan tegemoet door barkrukken met een armstoel te combineren.