Seven Soul Motion
Image default
Aanbiedingen

Algemene tips voor verlichting

Vooraleer u verlichting plaatst is het van belang te weten welk type van verlichting u wenst. Wilt u algemene verlichting, sfeer- of accentverlichting? Al deze soort verlichting is in verschillende soorten te verkrijgen. Daarbij heeft u een keuze uit hanglampen, plafondlampen, wandlampen of tafellampen. Ieder type past bij een bepaalde ruimte. Hanglampen zullen bijvoorbeeld veel voorkomen in de woonkamer of keuken terwijl plafondlampen dan meer zullen gebruikt worden in slaapkamers en de gang. Daarnaast kunt u ook inbouwspots gebruiken.

 

Wat plaatst u waar en wanneer?

Hanglampen hebben vaak een decoratief aspect en vullen de ruimte. Daarnaast brengen ze ook sfeer. Om die reden worden ze vaak in de woonkamer gebruikt. U kan echter ook combineren. Denk maar aan een hanglamp boven de eettafel en een plafondlamp boven de salontafel. Breng afwisseling in uw interieur.

Zoals hierboven gezegd worden plafondspots vaak in slaapkamers en hals geplaatst omdat ze weinig storen. Ze komen niet zo laag te hangen als de hanglampen. De combinatie met inbouwspots is ook interessant, vooral dan Kleine spotjes . Die zorgen ook voor een ander soort verlichting dan met de standaard afmeting. Vaak worden ze in meerdere exemplaren naast elkaar geplaatst om zo een sterrenhemel te creëren. 

 

Hou rekening met uw plafonds

Hebt u een plafond in gyproc? Hou dan zeker rekening met het gewicht van hanglampen. Ga na waar de balken zich bevinden en bevestig ze aldaar.

Indien u een betonnen plafond hebt en u wilt spotjes plaatsen, gebruik er dan met bladveren. Klemveren klemmen niet altijd gemakkelijk in een betonplafond. 

Hou ook rekening met de inbouwhoogte. Inbouwspots worden normaliter geplaatst in een verlaagd plafond. Dit heeft als voordeel dat u een lelijk origineel plafond wegwerkt en dat u ruimte heeft om het mechanisme en eventuele transformator van inbouwspots te verbergen. Maar zijn er ruimtes in huis waar het plafond al laag is? Dan wordt een verlaagd plafond lastiger. Misschien dat u wel een dergelijk plafond kunt plaatsen, maar u heeft geen ruimte meer? Soms is er ook onvoldoende ruimte om de verlichting in te bouwen. Daarom zijn inbouwspots met een lage inbouwdiepte wel interessant zodat u deze ook in ondiepe plafonds kunt inbouwen. Dankzij deze  voorziet u zelfs de meest lastige ruimtes van sfeervolle verlichting.

 

Gebruik LED verlichting

Met LED verlichting heeft u de garantie dat u zuinig en efficiënt energie verbruikt. Daarnaast zal het veel langer meegaan, zodat u het niet meer hoeft te vervangen. U kunt hierbij kiezen uit de kleur die het beste bij uw gewenste sfeer past, zoals koud wit voor voldoende verlichting of warm wit voor gezellige sfeerverlichting.