Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Hoe creëer je goede ventilatie in huis?

Een goede ventilatie is van groot belang om een goed leefklimaat in huis te behouden. Maar hoe kun je dit realiseren? Je kunt een ventilatiesysteem aanschaffen in je woning, maar er zijn ook andere oplossingen. Zo kun je eerst gebruik maken van een CO2 meter om de mate van luchtvervuiling in je woning te meten. Op basis daarvan kun je de hulp inschakelen van experts. Eerst kun je een aantal andere vormen van ventilatie toepassen.

6 tips om beter te ventileren in huis

Er zijn genoeg manieren om een gezond binnenklimaat te realiseren. Om te voorkomen dat je woning in goede staat blijft (geen vochtproblemen, schimmels of ongedierte) en je gezondheid niet achteruit gaat, kun je de volgende stappen ondernemen:

1. Niet roken in de woning; dit verergert de vervuiling van de lucht;

2. Goede zonwering aanbrengen in huis;

3. Tijdens het douchen en koken extra ventilatie toepassen;

4. Houdt de vloerbedekking en gordijnen schoon en stofvrij;

5. Onderhoud de geiser, cv-ketel en het ventilatiesysteem regelmatig;

6. Heb je een oude geiser? Laat deze dan vervangen door een nieuwe cv-ketel;

Doe de ventilatie-check

Bij veel oude woningen is er geen sprake van een ventilatiesysteem. Tegenwoordig is ventilatie bij ieder nieuwbouwhuis verplicht. Ook wanneer je een grondige renovatie ondergaat is het plaatsen van dit systeem genoodzaakt. Ventilatiesysteem C is bijvoorbeeld zeer geschikt.

Wil je weten wat voor jou de goede toepassing is? Online kun je een ventilatie-check doen om te kijken wat de situatie bij jou thuis is omtrent ventilatie. Op basis hiervan ontvang je advies op maat.