Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Hoe kan je leuk een kinderkamer inrichten?

Als je gaat beginnen met het inrichten van de kinderkamer, kun je ervoor kiezen om de basiskleur neutraal te houden. Je creëert een tijdloze babykamer die je gemakkelijk meegroeit met je kindje. De reden voor een neutrale kleur is ook, dat wanneer je kind ouder wordt en hij de kamer anders wilt inrichten dat je dan niet weer steeds opnieuw de muren moet schilderen.

De lichtinval en verlichting van de kinderkamer

In de kinderkamer kun je het beste felle lampen ophangen. Ook de positie van het licht ten opzichte van de wieg of het bed is belangrijk. Als je de lampjes verkeerd oriënteert of plaatst, schijnt het licht nog steeds in de ogen van je baby. In de kinderkamer kan je de lamp het beste indirect plaatsen, waarbij je het plafond of de muur vrijlaat om het licht te weerkaatsen. Nog makkelijker is het om een ​​dimmer te kopen zodat je zelf de hoeveelheid licht kunt aanpassen.

 

Gordijnen voor in de kinderkamer kunnen het best compleet verduisterend zijn, omdat de nachtrust van je kind erg belangrijk is.

Zorg voor genoeg opslagruimte

Kinderen en speelgoed, je kunt er niet omheen. Voldoende opslagruimte is daarom ook erg belangrijk in de kinderkamer. Met de leuke opbergdoos behoren slingerende speeltjes tot het verleden. Naast mooie opbergdozen voor speelgoed mogen opbergkasten en kleerkasten niet over het hoofd worden gezien.

Wat zijn de benodigdheden over het algemeen

Een kinderkamer heeft niet veel nodig als het budget niet groot is, maar deze dingen zijn zeker belangrijk:

Wat zijn de meest gemaakte fouten?

Probeer de kamer niet vol te proppen met kindermeubels en speelgoed. Er is nog genoeg ruimte om goed te spelen. Je kunt ook veel ruimte innemen als je de meubels niet multifunctioneel gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades, een grote opbergkist die direct te gebruiken is als bank of kies voor een hoogslaper, waarvan je het onderste gedeelte vervolgens omtovert tot opberg- of speelplek.