Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je koi karpers het beste verzorgen?

Koi karpers zijn geliefde en populaire vijvervissen en hebben een goede verzorging nodig om goed gezond te blijven. Hoe kun je ze het beste verzorgen? 

Verzorging van Koi Karpers

Zorg voor een geschikte omgeving: Koi karpers hebben een grote vijver nodig met voldoende zuurstof en een goed filtratiesysteem. Zorg ervoor dat de vijver voldoende beschutting biedt tegen de zon en tegen vogels. Zo spannen sommige mensen zelfs netten over de vijver om niet alleen vogels tegen te houden, maar ook bladval te weren. 

Voer de Koi karpers dagelijks rond hetzelfde tijdstip, ze hebben voedsel nodig dat rijk is aan eiwitten en vetten, zoals speciaal koivoer of gekookte aardappelen. Voer de vissen twee tot drie keer per dag met kleine hoeveelheden voedsel, zodat ze niet te veel eten en de vijver niet vervuilt.

Overige tips:

  • Schoonmaak: maak de vijver regelmatig schoon, Koi karpers produceren veel afvalstoffen, dus het is belangrijk om de vijver regelmatig te reinigen. Gebruik een goed filtratiesysteem en vervang het water regelmatig.
  • Gezondheid: Controleer de Koi regelmatig op tekenen van ziekte, zoals veranderde kleur, ontstekingen of gebrek aan eetlust. Wanneer er mogelijke ziekteverschijnselen zijn is het belangrijk een dierenarts te raadplegen, of vraag informatie bij de dierenwinkel met specialisatie rond koi karpers.
  • Winter: Koi karpers kunnen de winter overleven als de vijver diep genoeg is, maar je kunt de vissen ook beschermen tegen vorst door een vijver verwarmer te gebruiken of door een deel van de vijver af te dekken met een vijverdekzeil. Is de vijver in de winter dichtgevroren, zorg dan voor een opening door er een kokend hete pan water op te plaatsen, waardoor er al snel een wak ontstaat.
https://www.topkoistore.nl/