Seven Soul Motion
Image default
Bloemen

Hoe maak je een bloemstuk van zijden bloemen?

Bloemschikken kan een leuke manier zijn om elke kamer op te fleuren zonder de stress van het onderhoud van verse bloemen. Met zijden bloemen is het nog gemakkelijker, omdat ze minder verzorging nodig hebben en geen onderhoud vergen. Of u nu net begint met bloemschikken of het al jaren doet, uw eigen bloemstuk maken met zijden bloemen is eenvoudig en lonend. Hier volgen enkele tips van een expert voor het maken van een opvallend bloemstuk met zijden bloemblaadjes. Laten we beginnen!

Kies de bloemen die u wilt gebruiken

Bij het kiezen van de ideale bloemen voor uw volgende evenement of project zijn zijden bloemen een steeds populairdere optie vanwege hun tijdloze schoonheid en onmiskenbare duurzaamheid. Met zijden bloemstukken kunt u een boeket samenstellen van bijna elke combinatie kleuren, vormen en maten om een unieke look te creëren die aansluit bij uw persoonlijke stijl. Of u nu binnen een budget werkt of niet, zijden bloemen zijn verkrijgbaar in ieder formaat en iedere prijsklasse. Ze kunnen gemakkelijk een speciaal tintje geven aan elke kamer of gelegenheid zonder een fortuin uit te geven. Zijden bloemen zijn een geweldige manier om iets indrukwekkends te maken!

Snijd de stelen schuin af en verwijder alle bladeren die onder de waterlijn komen

Wanneer u de perfecte zijden bloemen heeft gekozen in de gewenste kleuren is het tijd voor de volgende stap. Snijd eerst de stelen voorzichtig schuin af, zodat er meer oppervlakte op de stengel ontstaat die gemakkelijk water kan opnemen. Op deze manier lijkt het alsof de bloemen echt zijn en zal uw bezoek denken dat het om echte bloemen gaat. Verwijder vervolgens alle bladeren die onder de waterlijn komen, zodat de kleuren van de zijden bloem de ruimte krijgen om te knallen.

Vul een vaas met vers water en voeg een paar druppels bleekmiddel toe om eventuele bacteriën te doden

Om ervoor te zorgen dat zijden bloemen lang meegaan, is een goede verzorging essentieel. Een eenvoudige manier om ze mooi te houden is een vaas te vullen met vers water en een paar druppels bleekmiddel toe te voegen om eventuele bacteriën te doden. Deze kleine stap helpt voorkomen dat zijden bloemblaadjes geel worden of vochtig en verwelkt raken. Het bleekmiddel zorgt er niet alleen voor dat zijden bloemen er mooi blijven uitzien, maar helpt ook om uw vaas mooi te houden en verlengt de levensduur, zodat u er nog jaren van kunt genieten! 

zijden bloemen boeket

Mix en match de zijden bloemen tot een mooi geheel

Met de juiste combinatie van kleur, textuur en vorm kunnen zijden bloemen worden gecombineerd tot een adembenemend geheel dat elke ruimte tot leven brengt. Stop de gekozen bloemen één voor één in de vaas met water. Let erop dat de verschillende kleuren van de bloemen verspreid worden over het boeket. Zorg ervoor dat bijvoorbeeld niet alle blauwe bloemen aan de linkerkant zitten en alle roze bloemen aan de rechterkant, maar meng de bloemen door elkaar tot een mooi groot geheel. Draai aan het einde de vaas een paar keer rond om vanuit iedere hoek het boeket te bezichtigen. Wanneer alle kanten er goed uitzien is uw boeket klaar en kan deze als pronkstuk mooi op tafel worden neergezet. 

Bronvermelding: zijdenbloemenspecialist.nl