Seven Soul Motion
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe uw huis heerlijk te laten ruiken: De beste DIY huisparfum recepten

Wie houdt er niet van een heerlijk ruikend huis? Een heerlijk aroma kan een huis meteen uitnodigend en gezellig doen aanvoelen. Wie op zoek is naar een alternatief voor in de winkel gekochte luchtverfrissers, kan overwegen zelf parfumrecepten te maken. Met een paar eenvoudige ingrediënten kunt u uw eigen unieke geur creëren die uw huis heerlijk laat ruiken zonder agressieve chemicaliën. Van essentiële oliën tot kruiden en specerijen, u kunt de geur aanpassen aan uw smaak en iets heel bijzonders creëren. Dus, als je op zoek bent naar een manier om je huis heerlijk te laten ruiken, lees dan verder voor de beste DIY parfumrecepten voor thuis!

 

 

Introductie

Er zijn weinig dingen zo heerlijk als een huis dat heerlijk ruikt. Helaas is het niet eenvoudig om dit op een milieuvriendelijke manier te bereiken zonder giftige plug-in luchtverfrissers. Als je je huis lekker wilt laten ruiken zonder plug-ins, zijn hier enkele doe-het-zelf huisparfums die je kunt proberen. Ze zijn allemaal gemakkelijk te maken en gebruiken ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ze bevatten geen chemicaliën en zijn niet giftig voor je huis. Geen van deze recepten maakt gebruik van essentiële oliën, die ook weinig giftig zijn, maar meestal een sterke geur hebben die blijft hangen. Deze worden gemengd met andere ingrediënten, zodat ze heerlijk ruiken maar niet overweldigend zijn.

 

Wat je nodig hebt om huisparfums te maken

Er zijn een heleboel verschillende manieren om je eigen huisparfums te maken, en je kunt daarvoor een breed scala aan ingrediënten gebruiken. Over het algemeen zul je dingen willen gebruiken die je gemakkelijk kunt afbreken, dus vermijd dingen als schors en stenen. Het is ook belangrijk om dingen te gebruiken die veilig zijn voor gebruik binnenshuis, dus alles met een sterk aroma zoals koffiebonen is waarschijnlijk geen goede keuze. Hier is een lijst met enkele goede ingrediënten om te gebruiken. – Een paar druppels essentiële olie – Je kunt kiezen uit een breed scala aan geuren, en je kunt ook verschillende geuren kiezen voor elke kamer als je een geurspoor door het hele huis wilt creëren. Zorg er wel voor dat je pure essentiële oliën gebruikt, en vermijd synthetische geurstoffen. – Kruiden of specerijen – Verse of gedroogde kruiden zijn ideaal om geuren te creëren, en je kunt ze kiezen op basis van de geur die je wilt. Probeer rozemarijn, munt of kaneel voor iets warms, of lavendel en citrusvruchten voor iets fris. – Wasvrije kaarsen – Natuurlijke waskaarsen zijn een geweldige manier om een subtiele geur aan je huis toe te voegen zonder het risico van een brandende kaars en de bijbehorende chemicaliën. – Reed diffusers – Deze zijn een geweldige manier om een geur te verspreiden over een grote ruimte, zoals een woonkamer of een hele verdieping van een huis.

 

Recept voor etherische olie parfum

Dit is een eenvoudig recept voor een geurige olie waarmee je een DIY parfum voor je huis kunt maken. Het kan worden gebruikt als een bodyspray, een roomspray, of een luchtverfrisser. Wat heb je nodig: – Een paar druppels essentiële olie (kies er een waarvan je houdt van de geur) – Plantaardige olie – Je kunt elke soort olie gebruiken, maar kies iets dat een geur heeft die je lekker vindt. Olijfolie is een goede keuze. – Een schoon flesje met een deksel – Dit kunnen oude parfumflesjes of oude winkelflesjes zijn, zolang ze maar niets gevaarlijks bevatten zoals alcohol. – Een trechter – Die heb je nodig om de olie uit het flesje in je nieuwe flesje te krijgen. Aanwijzingen: – Doe eerst een paar druppels essentiële olie in het flesje. – Vul vervolgens het flesje met plantaardige olie. – Sluit het flesje en label het, en je bent klaar.

 

Recept voor kruidenparfum

Dit is een geweldig recept voor een doe-het-zelf parfum dat een paar verschillende kruiden combineert tot een unieke geur. Je kunt het gebruiken als kamernevel, als bodyspray, of je kunt een paar druppels aan water toevoegen om een kamernevelachtig effect te creëren. Wat heb je nodig: – Verse of gedroogde kruiden – Kies een combinatie van twee of drie kruiden die goed bij elkaar passen. Enkele goede keuzes zijn lavendel, rozemarijn en citrusvruchten, of basilicum, munt en citroen. – Een trechter – Deze heb je nodig om de kruiden uit het zakje in de fles te krijgen. – Een flesje – Je kunt een oud parfumflesje gebruiken of een oud winkelflesje dat niets gevaarlijks bevat zoals alcohol. Aanwijzingen: – Doe eerst de kruiden in het flesje met behulp van de trechter. – Sluit vervolgens het flesje en label het. – Als u wilt, kunt u een paar druppels etherische olie toevoegen om de geur sterker te maken, hoewel de kleur van de kruiden daardoor wat donkerder kan worden.

 

Recept voor een zuilkaars van natuurlijke was

Dit is een eenvoudig recept voor een geurige kaars waarmee je een DIY parfum voor je huis kunt maken. U kunt alle geuren gebruiken die u lekker vindt, en u kunt experimenteren met verschillende soorten kaarsen voor verschillende geuren. Wat je nodig hebt: – Een schone, nieuwe kaars – Kies een geur die je lekker vindt. Enkele goede keuzes zijn vanille of citrus, maar je kunt elke geur gebruiken die je lekker vindt. – Een trechter – Die heb je nodig om het kaarsvet uit de zak in de pot te krijgen. – Een pot – Probeer een pot te gebruiken die niet doorzichtig is, want het kaarsvet kan er vlekken op maken. Als je wilt kun je er een etiket op plakken. Aanwijzingen: – Zet de pot eerst een paar uur in de vriezer, dan kun je het kaarsvet er makkelijker uithalen. – Verwijder vervolgens de pot en giet de was erin. – Doe het nieuwe etiket op de pot en je bent klaar.

 

Reed diffuser Recept

Als je een subtiele geur door je hele huis wilt verspreiden, is een rietverspreider een goede optie. Dit is een eenvoudig recept voor een DIY parfum dat langzaam een heerlijke geur verspreidt. Wat heb je nodig: – Een fles – Je kunt een oude parfumfles of een oude winkelfles gebruiken, zolang er maar niets gevaarlijks zoals alcohol in zit. Kies een geur die je lekker vindt, en je kunt ook verschillende geuren kiezen voor verschillende kamers als je dat wilt. – Een trechter – Die heb je nodig om het parfum in het flesje te krijgen. – Rietjes – Deze houden de geur vast en verspreiden hem langzaam. Routebeschrijving: – Giet eerst het parfum in de fles. – Doe vervolgens het riet in de fles. – Sluit het flesje en label het.

 

Conclusie

Je eigen huisparfums maken is een geweldige manier om een aangepaste geur te hebben die vrij is van chemicaliën zoals kunstmatige geuren. Deze DIY parfum recepten zijn gemakkelijk te maken en gebruiken ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ze bevatten geen chemicaliën en veroorzaken geen giftigheid in uw huis. Geen van deze recepten maakt gebruik van essentiële oliën, die ook weinig giftig zijn, maar meestal een sterke geur hebben die blijft hangen. Deze worden gemengd met andere ingrediënten, zodat ze heerlijk ruiken maar niet overweldigend zijn.

https://www.tuincollectie.nl/producten/97/terrasboompjes