Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Interieurfolie om je keuken te wrappen

Uitgekeken op je oude keuken? Of zijn de kastjes zo lelijk geworden dat ze eigenlijk toe zijn aan renovatie? Bedenk dan dat er ook goedkopere opties zijn! Zo kun je bijvoorbeeld met plakfolie al je keukenkastjes wrappen en zal het resultaat, als je het netjes doet, echt verbluffend mooi zijn!

Voor het wrappen van kastdeurtjes hoef je zelf niet echt een professionele plakker te zijn. Als jij geen twee linkerhanden hebt, geduldig en secuur kunt werken, dan ben je al een heel eind. Het folie dat een kleeflaag aan de achterzijde heeft, plak je netjes op de kastdeurtjes. Met een rakeltje, een soort creditcard-achtig tooltje, speciaal voor folies, strijk je vervolgens het folie glad. Zorg dat alle luchtbubbels eruit zijn want die trekken later niet meer weg!

Qua stijl is er tegenwoordig heel veel interieurfolie te koop. We noemen het interieurfolie omdat het niet alleen geschikt is voor de keuken, maar ook voor kastjes elders in het huis. Voor op deuren, kozijnen, tafels en andere vlakke, gladde oppervlakken. Wil het interieurfolie buiten op een voorwerp plakken? Bedenk dan dat niet elk folie hiervoor geschikt is. Het merk Aslan heeft wel diverse plak en raamfolie soorten die geschikt zijn voor buiten.

Wat voor printje zoek je voor je keukenkastjes? Een zebraprintje of panterprintje? Haha, de meeste mensen gaan gewoon voor safe hoor! Ze kiezen vaak voor wit of zwart plakfolie in glans of mat. Toch zijn er ook veel houtfolies zeer geschikt voor het keuken wrappen! En dat kan vaak heel mooi zijn. Kies bijvoorbeeld voor eikenhout of plakfolie met een steigerhouten look. Nieuw en al meteen razend populair zijn de folies met marmer look en de betonlook folie. Online vind je diverse sites die interieurfolie verkopen. Kijk goed of ze de afmeting die jij wilt verkopen. Het is namelijk niet mooi om met meerdere stroken naast elkaar te werken. In ieder geval kun je met behulp van folie weer veel geld sparen. En dat is in deze corona tijd waar voor veel mensen de banen op de tocht staan, een fijne meevaller.