Seven Soul Motion
Image default
Aanbiedingen

Is een smart lock een goed aankoop?

Een smart lock is een slim deurslot. Deze apparaten gaan open en dicht met behulp van een code, vingerscan of app op de smartphone. Vooral de laatste manier kom je veel tegen als het gaat om slimme deursloten. Er zijn verschillende types te koop in de winkel. Bekende merken zijn onder andere LOQED en NUKI. Zij maken eigenlijk hele verschillende type smart locks. LOQED is een NL bedrijf dat is gespecialiseerd in locks die je in een cilindergat plaatst. NUKI maakt vooral sloten die je op een slot kan zetten. Deze draaien dan de sleutel voor jou om op commando. Bekendste modellen zijn de LOQED Touch Smart Lock en de Nuki 3.0 Pro. Het is niet goedkoop om een slim slot te kopen voor jouw deur. Is het wel een goede aankoop?

Veel voordelen

Een slim slot heeft echt enorm veel voordelen. Zo kun je via een app eenvoudig de deur openen. Veel mensen die wij spreken vinden het vooral handig als ze hun handen vol hebben. Zo sta je niet met zware boodschappentassen in je handen voor een dichte deur. Je hebt deze namelijk al geopend via een app! Daarnaast worden smart locks ook geleverd in een prachtig design, dat in veel huizen niet misstaat.

Toegang op afstand

De meeste type slimme elektronische sloten kun je eenvoudig op grote afstand openen. Sommige modellen zijn nog afhankelijk van een bluetooth signaal. Dan is de afstand waarop je de deur slim kan openen wat minder groot. Andere modellen hebben een bridge. Waardoor je over de gehele wereld de deur kan openen. Sloten die je vervangt met cilinder zijn nog slimmer, deze hebben aan de buitekant vaak ook een paneel met toegangscode. Zo kan je iemand een tijdelijke code geven om naar binnen te komen!

Makkelijk te monteren

Veel mensen denken dat het echt heel erg lastig is om dit soort sloten te monteren. Gelukkig valt dit juist heel erg mee. Hoewel een slot die je gehele cilinder vervangt wellicht wat meer moeite vergt, heb je dit ook wel binnen een uur gepiept. Een slot die je op het huidige slot zet is nog makkelijker. Hiervoor hoef je zelfs geen boormachine voor aan te raken! Je doet dit met een gewone kruiskopschroevendraaier.