Seven Soul Motion
Image default
ZZP

Leasen in 2021, lease elektrisch!

We zijn wereldwijd al jaren bezig met het verminderen van de ecologische voetafdruk en in 2021 staat dit thema ook weer centraler dan ooit. Om het milieu zo veel mogelijk te sparen is er een collectieve bijdrage nodig van ieder mens. Alleen met z’n allen kunnen we het milieu op de lange termijn redden. Het klinkt misschien lastig om als individu manieren te bedenken om hieraan bij te dragen. Omdat dit best een lastig onderwerp is, geven we je in deze blog enkele voorbeelden hoe jij kunt bijdragen aan een beter milieu.

Elektrisch rijden

Auto’s die rondrijden op fossiele brandstoffen zijn nog steeds een enorm probleem voor het milieu. Dit probleem lijkt zich door de uitputting van de fossiele brandstoffen deels zelf op te lossen, maar eigenlijk moeten we deze uitputting voor zijn. Door over te gaan op elektrische auto’s kunnen we het beetje fossiele brandstoffen dat er nog is gebruiken voor doeleinden waar geen milieuvriendelijke vervanging voor te vinden is. Een elektrische auto is voor veel mensen helaas nog een brug te ver omdat de elektrische auto in de aanschaf significant duurder is dan de elektrische auto. Een manier om toch gebruik te maken van een elektrische auto is door er een te leasen in plaats van er een te kopen. Door een elektrische auto te leasen kun je voor een relatief gezien laag bedrag per maand een elektrische auto gebruiken. De financiële drempel is echter niet de enige reden waarom mensen huiverig zijn om over te stappen op een elektrische auto. Vroeger konden elektrische auto’s slechts enkele honderden kilometers afleggen en moesten vervolgens weer urenlang opgeladen worden. Tegenwoordig is dat niet meer zo, met vernieuwde snellaad technieken en veel hogere actieradiussen. Neem bijvoorbeeld de Volkswagen ID3, met deze auto kun je tot wel 424 kilometer reizen tussen twee oplaadbeurten! Deze actieradius is tegenwoordig gelukkig geen uitzondering meer. Veel elektrische auto’s kunnen met gemak 400 kilometer rijden en als je het echt graag wilt, kun je zelfs nog verder! De Skoda Enyaq kan je bijvoorbeeld tot wel 500 km vervoeren!

Dagelijkse activiteiten

Een milieubesparende mindset kan je vaak in dagelijkse situaties al helpen om rekening te houden met het milieu. De kleinste handelingen helpen bijvoorbeeld al als deze collectief worden uitgevoerd. Ga je even shoppen? Zet dan bijvoorbeeld de verwarming uit! Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee! Datzelfde geldt overigens voor veel van de milieubelastende activiteiten die we uitvoeren. Als we ze op een milieuvriendelijke manier zouden uitvoeren, bespaart het over het algemeen ook geld! Als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen op de fiets in plaats van met de auto, scheelt dit al gauw een liter brandstof!