Seven Soul Motion
Image default
Management

MBA in operations

MBA in Operations is een tweejarige postdoctorale opleiding die onder de paraplu van MBA wordt aangeboden. Het meest opvallende aspect van deze opleiding is dat Operations de basis vormt van een zakelijke onderneming, aangezien het vooral gaat om de lancering en het beheer van producten/diensten. De afdeling Operations van een organisatie zorgt voor de technologie en processen die betrokken zijn bij de productie of goederen en diensten. Dit maakt de MBA in Operations een van de meest populaire MBA specialisaties.

 

Het MBA in Operations programma omvat een opleiding voor het omgaan met verschillende aspecten van een bedrijf, zoals planning, productie, productie, diensten en onderhoud. Typische rollen in Operations Management maken interactie met onderzoekers, ingenieurs, marketing professionals en andere belanghebbenden mogelijk.

 

Een MBA in Operations kan worden gevolgd in zowel full-time als part-time onderwijsmodus. De cursus is ook beschikbaar als Executive MBA. Alle top MBA hogescholen in India, met inbegrip van IIM’s bieden MBA in Operations, hetzij als een specialisatie of optioneel onderwerp in het laatste jaar.

 

MBA in Operations: Ontvankelijkheidscriteria

Een bachelordiploma in een discipline of een gelijkwaardige kwalificatie met een minimum van 50 procent of gelijkwaardig CGPA van een erkende universiteit

In de meeste van de overheid en particuliere hogescholen, is er score ontspanning voor SC / ST kandidaten

Om een Executive MBA in Operations te kunnen volgen, is werkervaring van drie tot vijf jaar vereist

 

MBA in Operations: Toelatingsexamen

De meeste managementinstituten selecteren kandidaten voor toelating tot MBA in Operations via toelatingsexamens op nationaal niveau, zoals MAT, XAT en CAT, enz. De MBA toelatingsexamens zijn op snelheid gebaseerde tests. De kandidaten moeten vragen oplossen van Verbal Ability, Reading Comprehension, Data Interpretation, Logical Reasoning en Quantitative Aptitude binnen een vaste tijdslimiet.

 

MBA in Operations: Syllabus en cursusbeschrijving

De cursusstructuur en syllabus van MBA in Operations is dezelfde als die van andere MBA-programma’s. In het eerste jaar van het programma bestuderen de kandidaten kernonderwerpen met betrekking tot vaardigheden die geassocieerd worden met alle aspecten van Business Administration. In het tweede jaar van het Operations management programma, moeten studenten keuzevakken kiezen die relevant zijn voor het Operations domein.

 

Nadat het eerste jaar is afgerond, doorlopen de studenten een zomertraining of een industriële training van zes tot acht weken, die bedoeld is om de praktische kennis van de student te verbeteren. Aan het einde van de opleidingsperiode moet een student een evaluatieverslag indienen. Indiening van het verslag is essentieel voor het verkrijgen van de graad van het individuele instituut. 

 

Vereiste vaardigheden voor MBA Operations

Analyse en besluitvorming zijn enkele van de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn in de dagelijkse activiteiten van een operations manager. Aangezien het vakgebied een relatief breed gebied bestrijkt, geldt dat ook voor de vaardigheden die essentieel zijn om deze functie op hoog niveau uit te oefenen. De taken omvatten een zorgvuldige planning van processen, productontwerp of productie, tot aspecten van strategie, lay-out, en de integratie van verschillende teams.

 

Een MBA in Operations management zorgt ervoor dat studenten hun nieuw verworven vaardigheden kunnen toepassen in tal van verwante functies en rollen. Van meerdere technologische functies en gegevensanalyse in logistiek en supply chain management tot productontwerp, -implementatie en -ontwikkeling. Zeker, alle MBA-graden, met inbegrip van die die specialisatie mogelijk maken, proberen afgerond onderwijs te bieden bij het voorbereiden van hun deelnemers op managementcarrières. Afgestudeerden van een MBA in operations management programma zal ook vertrekken met tal van core business vaardigheden verrijkt in aanvulling op de mogelijkheid hebben gehad om na te bootsen op hun kenmerken en aanpak ten opzichte van het leiden van anderen.

 

Topsectoren voor MBA in Operations banen

MBA in Operations afgestudeerden zijn in de vraag op elk gebied en elk domein als het bedrijfsleven heeft vooruit technologisch. Vandaag heeft elk bedrijf, product of dienst digitale aanwezigheid, die hoogopgeleide Operations Managers vereist die kunnen fungeren als een brug tussen technologische ontwikkeling en productie. Operations managers zijn verantwoordelijk voor het handhaven en verhogen van de kwaliteit en de productie van goederen en diensten; handhaven en verhogen van de efficiëntie van het bedrijf tegen een passende kostprijs. Hieronder vindt u de topsectoren voor MBA in Operations Career.

 

Adviesbureaus

Bouw

Horeca

Financiële instellingen

Productie en detailhandel

Informatie Technologie

Inventaris

Opslag

E-commerce

MBA in Operations: Top Bedrijven

Topbedrijven die afgestudeerden van de MBA in Operations werven zijn E-commerce, Informatietechnologie, Logistiek, Productie, Supply Chain en Consulting. Hieronder vindt u de lijst van top recruiters voor MBA in Operations.

 

JP Morgan Chase

Ernst & Young

Amazon India

Adecco

Accenture

L&T

Novartis

KPMG

Genpact

com Inc

Tata Consultancy Services Limited

Wipro

HDFC Bank Pvt Ltd

HSBC

WNS Global Services

Accenture

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/