Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Raambekleding voor de slaapkamer

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor lichtinval in de slaapkamer. De een wil het pikkendonker, de ander heeft liever nog een beetje licht binnen. Marasol heeft voor iedere wens hierin een oplossing voor raambekleding

Plisségordijnen voor de slaapkamer

Als je je ramen zo ver mogelijk wil verduisteren, zijn plissegordijnen een mooie oplossing. Plisségordijnen zijn er in vele soorten en maten. Zo is er ruime keus in stoffen met bijbehorende lichtdoorlatendheid en uitstraling. De honingraat plissés zijn opgebouwd uit twee lagen stof. De koorden van de plisségordijnen lopen tussen deze lagen stof door, waardoor er geen gaatjes in de stof zitten waar licht door naar binnen kan. 

De verduisterende honingraat stoffen hebben een blackout laag tussen de twee stoflagen. Hierdoor kan licht niet door de stof heen naar binnen schijnen. Als je er dan voor kiest om aan de zijkanten U profiel zijgeleiding te plaatsen, voorkom je dat direct licht langs het plissé af naar binnen schijnt.

Speciaal voor de slaapkamer zijn de dag-nacht plissés ontwikkeld. Deze bestaan uit twee soorten stof, één die licht doorlaat, één die verduistert. Hiermee kun je dus naar wens spelen met lichtinval en verduistering.

Voor bijna ieder raamtype is het mogelijk een plisségordijn op maat te maken. Ook voor kunststof en aluminium draaikiepramen hebben we een oplossing.

Verduisterende rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn zeer geschikt voor het verduisteren van de slaapkamer. In ons breed assortiment aan verduisterende stoffen en afwerkingen zit voor iedere smaak een mooi rolgordijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in de standaard afwerking, maar ook met bijvoorbeeld vierkante of ronde cassette. Net als bij plisségordijnen is het bij rolgordijnen mogelijk om U profiel zijgeleiding bij te bestellen zodat er ook via de zijkanten nagenoeg geen licht naar binnen kan schijnen.

Vouwgordijnen op maat

Ben je op zoek naar iets anders dan de standaard rol- of plisségordijnen voor je slaapkamer? Dan zijn verduisterende vouwgordijnen wellicht een goede keuze voor je. Deze zijn zowel met ketting als met elektrische bediening uit te voeren. Zo kun je vanuit je bed je vouwgordijnen openen en genieten van de opgaande zon.

Jaloezieën in de slaapkamer

Als je je ruimte niet 100% wil verduisteren maar nog een beetje lichtinval verdraagt, dan zijn jaloezieën een mooie oplossing voor de slaapkamer. Bij jaloezieën kan er tussen de lamellen en door de gleufjes waar de koorden doorheen lopen altijd nog een beetje licht komen. Jaloezieën zijn er in aluminium en in hout. Binnen het assortiment aluminium jaloezieën is er keuze uit maar liefst vijf lamelbreedtes, van heel smal tot heel breed. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in twee lamelbreedtes.

Advies over raambekleding in de slaapkamer

Wil je graag dat er iemand met je meekijkt naar de beste oplossing voor je slaapkamer? Neem dan even contact met ons op via onze site. We helpen je graag kiezen voor de juiste oplossing voor jouw ramen.

 

https://marasol.nl/plissegordijnen/