Seven Soul Motion
Aanbiedingen

Relatietherapie is voor de meeste stellen zeer effectief

Therapie van welke aard dan ook zal niet werken tenzij de patiënt of patiënten de nodige inspanning leveren en bereid zijn om hun problemen op te lossen. Elk moet zich ook op zijn gemak voelen met zowel het idee van therapie als de hulpverlener met wie ze werken. Wanneer al deze factoren aanwezig zijn, kan behandeling echter ongelooflijk nuttig zijn voor stellen met relatieproblemen.

Een hechtingsband is een veilige ruimte waar elk lid van het paar veiligheid, comfort en rust voelt. EFT, gecreëerd in de jaren 80 door Dr. Sue Johnson en Dr. Leslie Greenberg, is een kortdurende, maar krachtige behandeling.

 

Relatietherapie kan helpen bij intimiteit

Hoewel het voor stellen niet altijd gemakkelijk is om hun problemen in de slaapkamer te bespreken, is het soms een cruciaal aspect van relatietherapie. 

Er is een onderzoek gepubliceerd in de Psychology Today door een voormalig relatietherapeut, welke daarin vertelt, dat deze vorm van therapie stellen helpt om teleurstelling, pijn, remmingen en wrok te overwinnen om tot de wortel van hun intimiteitsproblemen te komen. “Ik ben zelden een probleem tegengekomen tussen twee gewone mensen waarvan ik niet het gevoel had dat het op de een of andere manier werkbaar en oplosbaar was”, zegt Watson.

 

Er is geen oordeel in relatietherapie

Misschien ben jij de echtgenoot die vreemdging of het lid van het stel dat een gokprobleem heeft dat de relatie verscheurt. Veel mensen vermijden therapie omdat ze ervan uitgaan dat ze als slechterik of slechterik zullen worden behandeld. Maar counseling gaat niet over het toewijzen van schuld of het valideren van de negatieve labels die zijn toegewezen door een teleurgestelde of gekwetste partner.

Een relatietherapeut streeft ernaar een patiënt niet te beoordelen op zijn of haar overtredingen of overtuigingen, zelfs als ze het niet eens zijn met de morele code of het geloofssysteem van de hulpverlener. Een goede counselor biedt ondersteuning, geen persoonlijke mening. Wees gerust, het kantoor van de therapeut is een veilige ruimte.

 

Relatietherapie heeft meer voordelen

De relatieproblemen van een paar zijn zelden beperkt tot slechts twee mensen, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Ruziënde of emotioneel worstelende echtgenoten of partners denken misschien dat ze hun problemen voor de kinderen verbergen, maar ze doen het altijd niet zo goed als ze denken. En als de relatie definitief eindigt, kan de impact op de kinderen levensveranderend zijn.

Daarom zijn huwelijks- en gezinstherapie zo met elkaar verweven. Veel gezinstherapeuten zijn ook huwelijksconsulenten en werken met zowel stellen als hun kinderen of andere familieleden. Een  gediplomeerde huwelijks- en gezinstherapeut (LMFT)  zal het gedrag en de relaties van alle betrokkenen behandelen om er zeker van te zijn dat iedereen die getroffen is de behandeling krijgt die ze nodig hebben.

 

Kan relatietherapie je een beter mens maken?

Alle sessies voor relatietherapie of gezinstherapie worden niet met beide partners of met het hele gezin gedaan. De therapeut van een paar zal vaak ook individuele therapiesessies opnemen in het behandelingsprogramma van een paar. Hoewel het doel van een één-op-één counseling sessie is om meer inzicht te krijgen in de relatie, kan een patiënt op deze manier meer over zichzelf te weten komen.

Als u bijvoorbeeld meer gedetailleerde informatie deelt met een hulpverlener over uw dagelijks leven, de minst favoriete eigenschappen van uw partner, of de werkelijke diepte van uw verdriet, krijgt de therapeut een volledig beeld van uw relatie zonder de stress van de defensieve houding van een partner of ontkenning. Maar door deze dingen in de openbaarheid te brengen, kan uw therapeut u helpen om gezonder met uw emoties, gedachten en gedrag om te gaan. Ook realiseert u zich misschien niet eens de impact die uw relatiegerelateerde stress kan hebben op uw emotionele, mentale of fysieke gezondheid totdat u uw gevoelens met uw hulpverlener gaat onderzoeken.

Zelfs als relatietherapie niet resulteert in een hersteld huwelijk of partnerschap, kunnen de hulpmiddelen en technieken die u tijdens uw counseling sessies leert, u helpen een sterke en gezonde relatie op te bouwen met uw volgende partner.

In Lommel kun je zonder wachttijd terecht bij Praktijk de Gezonde Zorg voor relatietherapie!