Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Tips om te klussen met een beperkt budget

Ben je niet zo vermogend als de boven modale Nederlander en moet je bij grotere uitgaven goed op je budget letten? Dan kan klussen in je eigen huis, zoals een dakkapel plaatsen of schilderen, in financieel opzicht een behoorlijke uitdaging zijn. Je wilt graag klussen, maar kunt tegelijk niet te veel geld uitgeven aan jouw project. Geen zorgen! We hebben de beste tips om te klussen met een beperkt budget voor je op een rij gezet. Want iedereen die slim is, kan de klussen uitvoeren die hij of zij wil!

Maak gebruik van een tweedehands steiger

Als je regelmatig een steiger nodig hebt voor je klussen, bijvoorbeeld om de gevel te schilderen of dakwerken uit te voeren, dan kun je het beste een tweedehands steiger kopen. Een tweedehands steiger bij Rolsteiger.net aanschaffen is vaak na twee of drie keer gebruiken al voordeliger dan het huren van een rolsteiger. Na de eenmalige investeringskosten bespaar je bij elke klus een hoop geld!

Houd de aanbiedingen van bouwmarkten goed in de gaten

Waarom zou je te veel betalen voor je bouwmaterialen, gereedschappen, verf en andere toebehoren? De vraag stellen is hem beantwoorden: nee, dit wil niemand! Zorg er met een beperkt budget daarom voor dat je je klussen tijdig plant, zodat je kunt profiteren van aanbiedingen van de bouwmarkt voordat de klus daadwerkelijke van start gaat. Als je bijvoorbeeld geschikte lakverf, een primer of een dekkende verf nodig hebt, houd dan de aanbiedingen van diverse bouwmarkten in het oog. Dit kan je al gauw tientallen euro’s korting opleveren!

Het gereedschap moet van goede kwaliteit zijn

Slim om budgettair te kunnen klussen is verder om te kiezen voor kwalitatief goed gereedschap. Veel beginnende klussers willen op het gereedschap bezuinigen, maar komen dan na korte tijd van een koude kermis thuis. Goedkoop gereedschap werkt niet alleen inefficiënt, maar gaat ook snel kapot en moet dan vervangen worden. Uiteindelijk ben je dan alsnog duurder uit dan wanneer je direct voor goed gereedschap had gekozen.

Maak een lijst met benodigdheden

Door tijdig een lijst te maken met alle spullen die je nodig hebt, kun je fiks besparen op je klus. Je koopt dan namelijk alleen de écht noodzakelijke materialen, gereedschappen en accessoires, die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Zo gebruik je je beperkte budget slim en efficiënt.