Seven Soul Motion
Image default
Woningen

Tips voor bestrijding van insecten in huis

Heb je last van insecten in huis en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Dan zijn er een aantal manieren waarop je deze overlast kunt bestrijden. Insecten in huis kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen, of het nu gaat om mieren, fruitvliegjes, bromvliegen, muggen of wespen. Hier vind je een aantal bruikbare tips voor het bestrijden van insecten in huis.

1: Haal planten in huis

Een van de meest natuurlijke tips voor het bestrijden van insecten in huis is de aanschaf van planten. Veel muggen, wespen en vliegen houden bijvoorbeeld niet van lavendel, terwijl deze plant voor ons juist heerlijk ruikt. Ook rozemarijn, munt en basilicum houden deze insecten op afstand. Je kunt je woning er mee opfleuren en tegelijkertijd zijn deze planten een hulp voor het bestrijden van insecten.

2: Schaf goede muggen- en vliegenhorren aan

Een andere manier om muggen, vliegen en wespen in huis te weren is de aanschaf van horren. Je plaatst de horren voor het raam, waardoor deze insecten niet naar binnen kunnen. Het voordeel is dat jij wel nog steeds kunt profiteren van de frisse lucht die van buiten naar binnen komt. Een vliegenraam op maat kan je dezer dagen ook al makkelijk online bestellen.

3: Overige aanpassingen

Tot slot zijn er nog tal van kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken. Haal bijvoorbeeld planten weg in de tuin die dichtbij ramen of deuren staan. Haal ook plantenresten in de tuin weg, dit is vaak een schuilplaats voor insecten. Heb je huisdieren? Sluit hun voedsel dan af zodat er geen mieren of ander ongedierte op af kan komen.

https://www.vliegenraamshop.be