Seven Soul Motion
Image default
Woning en Tuin

Urban jungle interieur

Urban jungle interieur

Urban jungle interieur is de schoonheid van de natuur en vormt de basis voor deze interieurstijl. In een kamer waar een urban jungle is gecreëerd, zie je hoe planten en dieren als decoratie-elementen zijn gebruikt. Op het eerste gezicht kan het een uitdaging lijken om zo’n look in je eigen huis te creëren. Maar maak je geen zorgen! Zonder een professionele tuinman of binnenhuisarchitect te zijn, kun ook jij met een paar eenvoudige tips en trucs een heel persoonlijke urban jungle in je huis of appartement creëren. Je hoeft alleen maar te weten welke soorten planten het beste werken voor dit soort binnenhuisinrichting en welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen als je je huis in een stadsjungle verandert.

Wat is urban jungle interieur?

Urban jungle is een trend dat nog steeds hot is in 2022. Het heeft veel te maken met de stijl van inrichten van tropische huizen en dat kan je aanmoedigen om op vakantie te gaan of gewoon te dagdromen over exotische oorden. Maar de urban jungle stijl is gebaseerd op de natuur en wordt gekenmerkt door een uitgebreid gebruik van aardetinten, houtkleuren en groen. Vooral bomen zijn populair in deze binnenhuisinrichting. Deze soorten behang met palmboomprint, rotan lampen, kurk, katoen en linnen worden veel gebruikt in dit soort interieurs.

Hoe maak je een urban jungle?

Om een urban jungle te maken, moet je veel verschillende soorten planten gebruiken. Door kleine en grote, hoge en lage, kleurrijke prachtige plantensoorten door elkaar te mengen ontstaat “kleine wereld” – een ruimte met prachtige verticale tuin of mini-jungle! Al je bezoekers zullen je rijke begroeiing benijden.

Er zijn geen grenzen aan de hoogtes in de urban jungle binnenhuisinrichting, daarom is het perfect voor zolders. Is er niet genoeg plaats om een echte boom te planten, bevestig dan gewoon wat takken aan de muur die eruit zien alsof er bomen uit groeien! Deze oplossing is heel eenvoudig maar geeft een heel dramatisch effect.

Kies bij het inrichten van een appartement salontafels en bijzettafels van kleinere afmetingen van natuurlijke materialen (hout) in plaats van glazen stukken, want die passen beter bij palmbladeren, rustieke leren poufs, en rieten manden.

Om de indruk van een echte tuin te wekken moet je verschillende hoogtes inbouwen – van kleine planken voor potplanten tot bloempotten op sokkels of zelfs een klimplant die een muur bedekt. Als er geen plaats is voor een salontafel van groot formaat, kies dan verschillende kleinere van natuurlijke materialen (hout).

Het gebruik van accessoires in een urban jungle interieur is ook eenvoudig – houten schalen in plaats van vazen, dierenbeelden die van veraf op echte dieren lijken maar van dichtbij mooi decoratief zijn, keramische plantenbakken van verschillende afmetingen en vormen met gedurfde kleuren, metalen lantaarns met ongewone vormen… en vergeet de fonteinen niet!

Urban jungle accessoires

Ben jij op zoek naar urban jungle accessoires of zoek je ideeën voor een urban jungle interieur? Homemeubels.nl biedt veel leuke voorbeelden voor het gebruik van accessoires in een urban jungle interieur. Gebruik stenen decoratieve elementen zoals schalen of potten als lampen (zet er reflectoren achter). De stenen zullen het licht beter vangen dan aardewerk of stoffen van klei en hun decoratieve functie ook langer behouden. Je kunt ook mooie handgemaakte kaarsenhouders vinden bij Homemeubels.nl