Seven Soul Motion
Image default
Aanbiedingen

Van nul naar held in magazijninrichting: ontdek de stellingstunt

Een efficiënte magazijninrichting is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Het zorgt voor een betere workflow, minder fouten en een hogere productiviteit. Maar hoe ga je van nul naar held in magazijninrichting? In dit artikel ontdek je de stellingstunt en hoe je hiermee jouw magazijn naar een hoger niveau tilt.

Stap 1: Analyseer je huidige situatie

Voordat je begint met het optimaliseren van je magazijninrichting, is het belangrijk om eerst je huidige situatie te analyseren. Breng in kaart hoe je magazijn er nu uitziet en wat de knelpunten zijn. Denk hierbij aan de indeling, de opslagcapaciteit en de manier waarop je goederen verplaatst. Door je huidige situatie goed in beeld te hebben, kun je gericht verbeteringen aanbrengen.

Stap 2: Bepaal je doelen

Nu je weet wat de knelpunten zijn, is het tijd om je doelen te bepalen. Wat wil je bereiken met je magazijninrichting? Denk hierbij aan het verhogen van de opslagcapaciteit, het verbeteren van de workflow of het verminderen van fouten. Door je doelen helder te hebben, kun je gericht op zoek naar oplossingen.

Stap 3: Kies de juiste stellingen

Een belangrijk onderdeel van je magazijninrichting zijn de stellingen. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor stellingen die passen bij jouw magazijn en de goederen die je opslaat. Zo zijn er legbordstellingen voor lichte goederen, palletstellingen voor zware goederen en inrijstellingen voor grote hoeveelheden pallets. Een goede tip is om te kijken op stellingstunt.nl, waar je een ruim assortiment aan stellingen vindt voor een scherpe prijs.

Stap 4: Creëer een efficiënte indeling

Met de juiste stellingen in huis, is het tijd om een efficiënte indeling te creëren. Zorg ervoor dat de meest gebruikte goederen makkelijk bereikbaar zijn en dat er voldoende ruimte is om te manoeuvreren met bijvoorbeeld een heftruck. Houd ook rekening met de looproutes van je medewerkers en zorg ervoor dat deze zo kort mogelijk zijn. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de kans op fouten.

Stap 5: Implementeer een goed voorraadbeheersysteem

Een goed voorraadbeheersysteem is  voor een efficiënte magazijninrichting. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet wat er op voorraad is en waar het zich bevindt in je magazijn. Er zijn verschillende voorraadbeheersystemen beschikbaar, zoals barcodescanners en RFID-tags. Kies het systeem dat het beste past bij jouw bedrijf en zorg ervoor dat je medewerkers hier goed mee om kunnen gaan.

https://www.stellingstunt.nl/