Seven Soul Motion
Image default
Woningen

Wanneer moet je een plug gebruiken?

Schroeven en pluggen: veelal gaan ze hand in hand samen. Echter is het vaak niet nodig om een plug te plaatsen wanneer je een schroef ergens in gaat boren of draaien. Schroeven gebruik je voor diverse taken, ze zijn op vele plekken inzetbaar. Ze zijn veelzijdig, vallen niet op en nemen weinig tot geen ruimte in beslag. Geen wonder dat we schroeven zo vaak gebruiken als we gaan doe-het-zelven.

Schroeven kunnen bevestigd worden op diverse ondergronden. Veelal gaat dit zonder slag of stoot, maar in sommige gevallen is een plug een must. Zonder plug is het onmogelijk om een schroef te plaatsen. Maar wanneer heb je een plug nodig?

Als de ondergrond poreus, heel hard of juist heel zacht is. Je kunt je voorstellen dat er voor de uiteenlopende ondergronden ook vele soorten matchende pluggen zijn. Aan wat voor ondergronden kun je denken? Vooral muren, plafonds en wanden hebben pluggen nodig voordat je er schroeven in kunt plaatsen. Dit zijn de meest harde ondergronden.

Schroeven en pluggen aanraders

Als je eens een kijkje hebt genomen in het assortiment van bouwmarkten of webshops waar je schroeven en pluggen online kan bestellen, zul je al snel zien dat er, naast dat er een heleboel verschillende types zijn, een hoop verschillende merken zijn waaruit je kunt kiezen.

Het is soms best overweldigend hoe groot de keuze is.

Soms wordt gedacht dat het verschil tussen merken onderling niet zo groot is, maar echter is dit vaak juist wel het geval. De keuze voor een goed merk is dus van groot belang. Vier merken springen er op dit moment bovenuit als het gaat om schroeven en pluggen: Fischer, Spax, Spit en PGB.