Seven Soul Motion
Image default
Aanbiedingen

Wat betekenen alle gegevens op je Pokémon kaart?

Wat betekenen alle gegevens op je Pokémon kaart?

Heb je al heel wat kaarten verzameld, maar heb je geen idee wat al die gegevens op jouw Pokémon kaarten betekenen? In deze blog leggen we jou alle gegevens uit die op je kaart staan. 

 

Welke gegevens zijn er?

  1. Ten eerste zie je linksboven in de meeste gevallen ‘basic’ staan. De betekenis daarvan is of je Pokémon als basisvorm voorkomt of niet. Als er ‘stage 1’ of ‘stage 2’ achter staat in plaats van ‘basic’, weet je dat dit de evaluatievorm van de Pokémon is. Bij ‘stage 1’ is de Pokémon dus eenmaal geëvolueerd en bij ‘stage 2’ is dit dus al tweemaal gebeurd. 

 

  1. In het centrum bovenaan vind je de naam van de Pokémon.

 

  1. Rechtsboven vind je hoeveel ‘Hit Points’ of HP je Pokémon heeft. Dit toont aan hoeveel schade je Pokémon kan verdragen.

 

  1. Je ziet boven de aanvallen en recht onder de visual nog zeer kleine getallen en cijfers. Dit omvat gegevens van de Pokémon zoals het nummer in de Pokédex, de hoogte en de lengte.

 

  1. Centraal onder de visual vind je welke aanvallen je Pokémon kan uitvoeren. Links van de aanval zie je hoeveel energie je Pokémon nodig heeft voor de aanval uit te voeren. Rechts van de aanval staat dan weer hoeveel schade de aanval aanricht. Soms staat er bij de aanval nog een tekstje. Hier wordt aangegeven in welke gevallen je aanvallen meer schade kunnen aanrichten.

 

  1. Links onder de energiekosten van de aanvallen staat de ‘Weakness’ en de ‘Resistance’. Weakness betekent dat je Pokémon voor het soort Pokémon dat wordt aangegeven extra gevoelig is. De schade wordt vermenigvuldigd door het aantal dat er naast het symbooltje staat, bijvoorbeeld X2. Resistance betekent het tegenovergestelde. Wanneer dit soort Pokémon je aanvalt, wordt de schade vermindert met het aantal dat er staat, bijvoorbeeld -20. 

 

  1. Onder de weakness staat de ‘Retreat’ of de kost om je kaart terug te trekken. Dit kan een strategische keuze zijn tijdens het spel. Het aantal energiepunten dat dit kost staat ernaast.

 

  1. Tot slot zie je rechts nog gegevens over: wie de ontwerper van de kaart is, een symbool dat aangeeft uit welke set de kaart afkomstig is, de hoeveelste kaart van het totaal aantal kaarten het is en/of jouw kaart een common, uncommon of rare kaart is. Dit wordt aangegeven met een rondje, een ruitje of een sterretje. 

De plaats van gegevens kan verschillen

Bij verschillende kaarten komen puntje 6 tot 8 soms op andere plaatsen voor. Zo kan het zijn dat de Retreat naast de Resistance staat en dan kan puntje 8 links in plaats van rechts staan. Puntje 1 tot 5 staan wel altijd in de aangegeven volgorde. 

 

Je verzameling uitbreiden?

Heb je nog geen kaarten of wil je jouw verzameling uitbreiden? Op Pokeflip hebben ze een ontzettend ruim assortiment producten zoals een Booster Box of misschien is de Elite Trainer Box meer voor jou. Er is natuurlijk nog veel meer, neem zeker een kijkje!

https://nl.pokeflip.com/