Seven Soul Motion
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van een veranda?

Heb jij al eens overwogen om een veranda in de tuin te plaatsen? Een veranda kan verschillende voordelen bieden. Naast een veranda kan ook een tuinkamer het overwegen waard zijn. Belangrijk verschil tussen een veranda en tuinkamer is het feit, dat een tuinkamer vaak volledig omgeven wordt door glas. Daar waar een veranda aan de meeste kanten open is. Daarbij heeft een veranda doorgaans een natuurlijke look, door het hout waarvan deze gemaakt wordt. Bij een tuinkamer wordt in de meeste gevallen voor een combinatie van glas en metaal of aluminium gekozen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een veranda in de tuin.

Blijf tot later op de avond buiten zitten

Een van de belangrijkste voordelen van een veranda in de tuin, is het feit dat de veranda de warmte enigszins weet vast te houden. Op deze manier kun je tot later op de avond buiten blijven zitten. Je kunt er ook voor kiezen om de veranda te combineren met een heater. De heater straalt warmte uit, waardoor je zelfs bij een iets lagere temperatuur van de tuin en het buitenleven kunt genieten. Vergelijk het met het terras van een restaurant waar je op een zomeravond tot laat dineert dankzij de heaters die zij hier gebruiken.  

Beschutting tegen een zomers buitje 

Niet alleen kun je met een veranda tot laat op de avond buiten blijven zitten. Ook biedt de veranda beschutting tegen een zomers buitje. Vaak is het helemaal niet zo koud, maar maakt het buitje dat je alsnog genoodzaakt bent om naar binnen te gaan. Met de veranda kun je buiten blijven. Belangrijk is hierbij wel dat de veranda ofwel van een glazen dak voorzien is, ofwel over een bitumen dakbedekking beschikt. Soms wordt gekozen voor losse houten planken op het dak van de veranda. Dit zal echter geen oplossing zijn, die het hemelwater volledig tegenhoudt. Overigens biedt een veranda niet alleen beschutting tegen een regenbui. Ook vind je onder de veranda schaduw op de warmte zomerdagen!

Veranda’s hebben een hele natuurlijke uitstraling 

Eerder las je al dat een veranda een hele natuurlijke look heeft doordat deze over het algemeen volledig van hout gemaakt wordt. Het is een belangrijk voordeel ten opzichte van de glazen tuinkamer. De veranda gaat op in de tuin en sluit vaak goed aan op de schutting op de erfgrens. Tegelijkertijd biedt de schutting bescherming tegen de wind! Je kunt in plaats van een schutting ook een groot zeil gebruiken, om de zijkant van een veranda af te dekken. Zeker in het voorjaar en de herfst kan dit wenselijk zijn. De wind maakt het in die periode mogelijk behoorlijk koud op de veranda.   

Kleed de veranda op een leuke manier aan

Van de veranda kun je een hele gezellige plek maken, door deze bijvoorbeeld aan te kleden met een aantal bloembakken aan de balustrade. Mocht je geen balustrade rond de veranda gebruiken, dan kun je ook kiezen voor een aantal bloempotten op de hoeken hiervan. Naast de bloembakken of -potten mag een comfortabele loungeset niet ontbreken!