Seven Soul Motion
Image default
Zorg

5x tips beste zorg werkschoenen

Werken in de gezondheidszorg. Je bent constant in beweging en het is zwaar fysiek werk. Heb jij snel last van vermoeide benen? Door het dragen van de juiste werkschoenen, verlicht je jouw werkdag en kun je het een stuk langer voorhouden. Waar moet je rekening mee houden met goede zorg werkschoenen?

Filter op beroep

In de zorg zijn er verschillende beroepen om uit te voeren. Denk aan thuiszorg, verpleegkundige, keuken- of facilitaire medewerker. Afhankelijk van je functie kunnen de vereiste kenmerken aan werkschoenen verschillen. Op www.werkschoenen.com kun je jouw specifieke beroep in de zorgsector selecteren. Hierdoor krijg je de beste schoenen voorgesteld voor jouw beroep.

Loopcomfort

In de zorg behaal je het benodigde aantal stappen wel, met gemak! Je loopt de hele dag van de ene naar de andere patiënt. Om deze reden speelt het loopcomfort een grote rol bij het maken van de juiste schoenkeuze. Door een lichtgewicht schoen te nemen, worden jouw benen en voeten minder snel moe. Hierdoor houd je al dat lopen op jouw werkdag een stuk langer vol.

Ook zijn er werkschoenen met zodanige schokdemping, dat ze energieteruggave bieden. Ideaal voor minder vermoeide benen. De hebt deze werkschoenen voor mannen en vrouwen en veelal in een mooi sneaker uitvoering.

Hygiënische eigenschappen

Hygiëne is voor elk beroep in de zorg erg belangrijk. Schoenen spelen hier ook een grote rol bij. Je kunt rekening houden met de volgende hygiënische eigenschappen:

–          Vuil- en waterafstotend

–          Eenvoudig te reinigen

–          Antibacteriële ademende voering

–          Wasbare inlegzool

–          Antibacteriële bovenzijde (bijv. van Lorica)

–          Zelfreinigend loopvlak

Antislip werkschoenen

Ook kan het in de zorg voorkomen dat de vloer nat en glad is. Werkschoenen met een SRC-normering voldoen aan de hoogste mate van antislip. Deze antislipnorm is zeker aan te raden in de zorg en verzekert je van veel grip. Het zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt op gladde ondergronden.

Witte instappers

De meest populaire schoenen zorg zijn comfortabele witte instappers. Waarom zijn deze schoenen aan te raden? Meestal beschikken witte instappers over een antibacteriële voering en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Bovendien trek je ze gemakkelijk aan en uit als jouw shift begint of eindigt.

Meer lezen over werkschoenen in de zorg? Ga naar https://www.werkschoenen.com/zorg.