Seven Soul Motion
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat er komt kijken bij tanden bleken

Tanden bleken kan een effectieve manier zijn om je tanden een witter en stralender uiterlijk te geven. Hoewel tanden bleken populair is, is het belangrijk om het op een veilige manier te doen om de gezondheid van je tanden en tandvlees te beschermen. Hieronder volgen enkele tips voor veilig tanden bleken.

Tandarts of mondhygiënist

Ga naar een tandarts of mondhygiënist. Het is aangeraden om tanden te laten bleken doen door een professional, zoals een tandarts of mondhygiënist. Zij kunnen je tanden grondig reinigen en eventuele tandproblemen opmerken voordat ze met het bleken beginnen. Het nadeel is wel de hoge kosten van het laten bleken van je tanden bij de tandarts.

Thuis tanden bleken

Wanneer je kiest voor thuis tanden bleken, gebruik dan alleen tandenbleekproducten die zijn goedgekeurd door de FDA. Sommige tandenbleekproducten bevatten hoge concentraties bleekmiddel, wat schadelijk kan zijn voor je tanden en tandvlees. Zorg ervoor dat je alleen producten gebruikt die zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA).

Instructies

Volg de instructies op het tandenbleekproduct. Lees altijd de instructies op het tandenbleekproduct en volg ze op de letter. Gebruik het product niet langer dan aanbevolen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor je tanden en tandvlees.

Kies verstandig

Zelf tanden bleken kan een ideale oplossing zijn tegen tandverkleuring. De kosten zijn vaak een heel stuk lager dan dure procedures bij de tandarts. Wanneer je een product aanschaft om je tanden witter te maken, kies dan voor een merk dat veilig en betrouwbaar is. Het merk Witter Gebit verkoopt bijvoorbeeld whitening strips die enorm goed bekend staan en deze zijn veilig voor je tandglazuur.

Bescherm je tanden

Gebruik beschermende middelen. Gebruik een tandenborstel met zachte borstelharen en tandpasta met fluoride om je tanden te beschermen tijdens het bleken. Je kunt ook een beschermende gel of crème gebruiken om je tandvlees te beschermen tegen bleekmiddel.

Deze dranken vermijden

Vermijd te veel koffie, thee en rode wijn. Deze dranken bevatten stoffen die je tanden kunnen verkleuren en het bleekproces kunnen tegenwerken.

Bleek niet vaker dan nodig

Gebruik tandenbleekproducten niet te vaak. Het is het beste om tandenbleekproducten alleen te gebruiken wanneer dit nodig is en niet te vaak. Overmatig bleken kan leiden tot tandbeschadiging en tandvleesproblemen.

Mondhygiëne is belangrijk

Volg een goede mondhygiëneroutine. Poets je tanden minstens twee keer per dag en flos dagelijks om tandplak en voedselresten te verwijderen. Gebruik ook mondwater om bacteriën te doden en je adem te verfrissen.

Als je tanden bleken wilt, is het belangrijk om deze tips op te volgen om de gezondheid van je tanden en tandvlees te waarborgen.