Seven Soul Motion
Image default
Auto's en Motoren

Auto verkopen? Wij geven tips!

Uw oude auto verkopen om een nieuwe te kopen of snel geld wilt verdienen, het is belangrijk om de auto zo goed mogelijk te verkopen. Het laatste wat u wilt, is uw oude rit verkopen voor een lagere prijs dan u op de alternatieve markt zou hebben gekregen. Elke dag dat je een auto bezit, daalt de waarde ervan. Zorg ervoor dat u foto’s van de binnen- en buitenkant toevoegt wanneer u het verkoopt, zodat de kopers het kwaliteitsniveau kunnen zien. De auto kan worden verkocht op de marktplaats of via advertentiesites (die geweldig zijn voor deze gelegenheden).

Auto verkopen aan dealer of advertentiewebsite

U kunt ervoor kiezen om uw auto te verkopen of in te ruilen voor een nieuwe. Afhankelijk van het scenario is er een inruilwaarde inbegrepen en kan er ook een korting worden gegeven bij aanschaf van een andere auto. Nadat u hebt besloten waar u uw auto wilt verkopen, moet u de waarde ervan bepalen. Voor auto’s kunnen kentekenplaten prijsinformatie geven. Zoek een lijst op van vergelijkbare auto’s op jaar en modeljaar en kilometerstand om de jouwe dienovereenkomstig te prijzen. Probeer bij het kopen van een auto de prijzen tussen verschillende verkopers te vergelijken. Zorg ervoor dat u de staat van het voertuig in overweging neemt voordat u een beslissing neemt. Een auto die schoner is met minder kilometers zal waarschijnlijk meer waard zijn dan een auto met veel krassen en ouderdom. De verkoper moet u informeren over eventuele gebreken in hun advertentie. Een advertentiewebsite zoals AutoScout24 of Gaspedaal kan natuurlijk ook een optie zijn, maar de keuze ligt helemaal bij jou.

Een proefrit helpt bij de verkoop

Als je eenmaal de juiste prijs voor je auto hebt bepaald, zorg er dan voor dat mensen er een rondje mee gaan rijden. Het vergroot de kans dat ze het kopen, omdat ze precies kunnen zien hoe comfortabel het is en of ze alle functies leuk vinden. De besturing van de auto kan worden getest en er kan worden vastgesteld of de auto past bij het rijgedrag en comfort van die persoon. Hierdoor kunnen mensen nadenken over de aankoop voordat ze een beslissing nemen.

Tot slot; het afhandelen van de papieren

Vervolgens besluiten ze om uw auto te kopen. Hiervoor moet wat papierwerk geregeld worden. Om ervoor te zorgen dat er geen fouten gebeuren en dat uw verkoop soepel verloopt, moeten we dit goed documenteren in een verkoopovereenkomst. Het is belangrijk dat het verkoopcertificaat op naam staat van de persoon die het artikel koopt. Om het te laten werken, moet de auto eerst langs de registratiebalie waar uw gegevens worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Het nieuwe kentekenbewijs wordt dan naar hen opgestuurd.