Seven Soul Motion
Image default
Financieel

Creatieve manieren om geld te besparen bij het winkelen

Geld besparen hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Want zelfs als je niet zoveel verdient, zijn er allerlei eenvoudige en creatieve manieren om minder uit te geven. Of om jouw financiën onder controle te krijgen en het meeste uit je dagelijkse aankopen te halen.

 

Iedereen wil graag wat geld besparen, maar het is iets waar de meeste mensen mee worstelen. Het basisconcept is echter kinderlijk eenvoudig: houd je geld gewoon vast in plaats van het uit te geven. Maar dit is in de praktijk moeilijk om vol te houden. Het kan bovendien een uitdaging voor al die personen zijn die al eens een financiële onzekerheid hebben ervaren of die impulsief zijn.

Hoe (online) geld te besparen

 

Bespaar zoveel mogelijk geld in jouw online shopping gedrag door van online kortingscoupons gebruik te maken. Of naar aanbiedingen van een fysieke winkel op zoek te gaan. En voordat jij online een bestelling plaatst, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je eerst even de prijzen voor vergelijkbare producten op verschillende winkel websites vergelijkt. Zo zorg jij ervoor dat je niet meer betaalt dan wat voor een bepaald artikel nodig is.

Winkel op het juiste moment

 

Als jij graag zoveel mogelijk op je aankopen voor bijvoorbeeld de feestdagen wilt besparen. Overweeg dan om eerst een diepgaand onderzoek te doen. Om zo te bepalen wanneer de specifieke winkeliers kortingen (op hun verschillende websites) aanbieden.

 

Sommige winkels bieden bijvoorbeeld speciale aanbiedingen en kortingen op bepaalde dagen aan. Je kunt uiteraard ook van de hoge kortingen op grote salesdagen zoals Black Friday en Cyber Monday 2022 profiteren. Om zo diverse kwaliteitsproducten tegen fijn gereduceerde prijzen te kopen.

Neem zeker de tijd voor grote aankopen

 

Veel mensen vinden het moeilijk om een ​​soort noodfonds aan te houden. Omdat het benodigde geld voor deze spaarrekening dan meestal al aan iets anders uitgegeven is. Vooral de impulsaankopen kunnen daarbij een flinke impact hebben. Dit met name bij de aankopen waarbij een hoog bedrag gemoeid is.

 

Wacht in plaats daarvan liever even. Geef jezelf bijvoorbeeld de kans om deze aankoop te overwegen. Om zo te beslissen of het echt wel het geld waard is dat je eraan gaat uitgeven. Je kunt deze extra tijd uiteraard ook gebruiken om wat onderzoek te doen. Om zo te zien of jij niet een betere prijs kunt vinden voordat je deze aankoop doet.

Stel een maandelijks budget samen dat je bijhoudt

 

Budgetteren krijgt overal volop aandacht. Maar het bijhouden van jouw uitgaven is het echt grote geheim om meer geld te besparen. Sterker nog, de financieel meest succesvolle individuen weten vaak precies waar iedere eurocent elke maand naartoe gaat! Want als jij weet waar jouw geld naartoe gaat, dan kun je ook weloverwogen keuzes maken.

 

Plus als jij naar nog meer manieren op zoek bent om geld te besparen, vergeet dan niet om buiten de gebaande paden te denken. Dat kan voor iedereen iets anders zijn, want ieders bestedingspatroon is anders. Wees daarbij echter inventief, zeker als je weet dat zelfs de kleinste veranderingen een groot verschil kunnen maken!