Seven Soul Motion
Image default
Gezondheid

Dicht bij jezelf komen en blijven

‘Blijf dicht bij jezelf’ is een advies wat vaak meegegeven wordt aan baby’s, mensen die afstuderen, op reis gaan of ieder andere grote gebeurtenis in iemand anders’ leven. Maar wat betekent dat? Wanneer ben je dicht bij jezelf? En wanneer weet je of je dichtbij of ver weg van jezelf bent? Als je weleens over dit soort vragen nadenkt, lees dan vooral verder. We helpen je op weg met een paar antwoorden op bovenstaande vragen.

Nog niet zo makkelijk op te volgen advies

Dicht bij jezelf blijven betekent eigenlijk vooral dat je bij je eigen kern blijft. In je eigen energie blijft en vanuit jezelf leeft. Denk aan beslissingen maken over wat je wel en niet wilt in je leven, maar ook over jouw emoties enzovoorts. Je bent dicht bij jezelf als je dit vanuit je eigen kern doet en je niet door andere mensen laat beïnvloeden. Maar dit is moeilijk, want er zijn zoveel andere energieën om je heen, dat het soms ingewikkeld is om te onderscheiden wat nou van jou is en wat niet. Zeker als je heldervoelend bent wordt dit moeilijker. Dan voel je namelijk extra in op energieën van anderen en kun je dus makkelijker in de knoop komen. Maar heldervoelend zijn heeft ook voordelen. Wanneer je goed met dit talent omgaat, kan het je juist helpen om dichter bij jezelf te blijven. Dit omdat je veel bewuster bent van de aanwezigheid van energie in het algemeen.

Een expert in energie

Mensen die heldervoelend zijn hebben een bovengemiddeld ontwikkelde intuïtie en staan daar ook heel dichtbij. Zij voelen energieën die je niet meteen kunt zien, maar die wel aanwezig zijn. Zo kan het dus zijn dat ze op kantoor zitten, en meteen voelen dat een collega verdrietig is zodra hij/zij het kantoor in komt lopen. Wanneer je je onbewust bent van jouw intuïtie, kun je denken dat jíj verdrietig wordt van die collega. Maar het is niet jouw emotie, je voelt alleen de emotie van een ander. Wanneer je jezelf hierin traint, wordt het veel makkelijker om dicht bij jezelf te blijven. Dan kun je andere mensen helpen met jouw gave, zodat zij hun emoties beter gaan voelen. Alleen wanneer je dit wilt natuurlijk. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, kun je je erin verdiepen en jouw talent gebruiken om jezelf en anderen op weg te helpen. Het is ook aan te raden om aan de verbinding met je derde oog te werken. Hierdoor zul je nog dichter bij jezelf kunnen blijven.