Seven Soul Motion
Image default
Horeca

Duurzame Disposables? Ontdek de Bagastro serie.

Als specialist in verpakkingen én disposables volgens we uieraard alle trends en ontwikkelingen in de verpakkingsbranche. Met regelmaat voegen we nieuwe series toe. En we richten ons vizier daarbij steeds meer op de nieuwe SUP-wetgeving, die midden volgend jaar van kracht gaat. Zo mogen vanaf dat moment onder meer plastic borden, bestek, EPS schuimboxen en bekers niet meer in de handel worden gebracht. Gelukkig zijn er veelbelovende duurzame alternatieven.

Bagastro disposables, maak kennis!

DisposableDirect richt zich steeds meer op toekomstbestendige verpakkingsoplossingen, die worden gemaakt van alternatieve (vaak natuurlijke) materialen. Denk bijvoorbeeld aan palmblad en bagasse. Zo maak je vanaf nu kennis met een complete serie Bagastro disposables! Een mooie lijn duurzame borden, schalen en cups, gemaakt van een mix van 70% suikerrietpulp en 30% FSC houtpulp. Alle bagastro disposables hebben een unieke vorm, zijn uiterst handzaam en praktisch in gebruik.

Bagastro Borden, schaaltjes én kommen!

Heerlijke producten moeten uiteraard ook smaakvol worden gepresenteerd. Mooi gevormde borden en schaaltjes zijn dan een waardevolle aanvulling. Dat is dubbel genieten! Begasse artikelen zijn een welkome aanvulling voor de gastronomie; de kunst van lekker eten en drinken. Met de natuurlijke uitstraling en speelse vormgeving zetten ze een prima sfeer neer en de inhoud komt maximaal tot z’n recht. Bagastro artikelen zijn duurzaam, functioneel, maar ook zeer vriendelijk in gebruik. Zo zijn de ronde en vierkante Bagastro borden ook ideaal op evenementen, picknicks, barbecues en andere feesten. De wegwerpborden zijn vet- en vochtbestendig en daardoor ideaal voor allerlei gerechten. Ze zijn stevig in gebruik, hebben geen plastic coating en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Over Bagasse

Bagasse is het restafval dat ontstaat bij de productie van suiker uit suikerriet. Vroeger werd dit gewoon verbrand, maar gelukkig wordt dit restproduct sinds begin deze eeuw meer en meer ingezet voor nieuwe toepassingen, zoals disposables. Waar dit voorheen werd verbrand wordt dit nu voor diverse doeleinden gebruikt, waaronder de fabricage van Bagastro disposables. De combinatie van Suikerriet/Houtpulp zorgt voor een stevig en voedselveilig materiaal dat kan worden gebruikt in de magnetron.

Wil je meer informatie over disposables van suikerrietpulp, neem dan gerust contact met ons op!

Nijverheidsstraat 70, 2160 Wommelgem, België

Telefoon: +32 3 500 92 91