Seven Soul Motion
Image default
Horeca

Professioneel maaltijdschalen sealen

Na een dag hard werken in de keuken wil je natuurlijk dat jouw heerlijke gerechten zonder problemen bij je klanten terechtkomen. De oplossing? Een betrouwbare schalensluitmachine, ook wel topsealmachine genoemd. Geschikt voor maaltijdschalen met één, twee of drie compartimenten. Ideaal, want de belangstelling voor goede kant-en-klaar maaltijden neemt nog steeds toe. Niet alleen omdat we minder tijd hebben (of nemen) om zelf een potje te koken, ook het aantal eenpersoonshuishoudens blijft stijgen en voor die doelgroep is zelf koken niet altijd de meest efficiënte oplossing. Gelukkig worden kant-en-klaar maaltijden steeds gezonder en heeft kant-en-klaar al lang niets meer te maken met fastfood.

Maar wat is eigenlijk een ‘gezonde’ maaltijd?

Gezonde voeding draagt ertoe bij dat ons lichaam goed functioneert en fit blijft. Een goede en gezonde warme maaltijd levert tussen de 30 en 35% van onze energiebehoefte. Dat zijn maximaal zo’n 875 calorieën per dag. Een evenwichtig samengestelde maaltijd bestaat minimaal uit verse groenten (varieer hier zoveel mogelijk in), aardappelen, rijst of pasta, aangevuld met vis, vlees of een vleesvervanger. Een maaltijd wordt als gezond gezien wanner voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

  • 450 tot 750 kcal per portie;
  • ten minste 150 gram groente, kan worden aangevuld met salade of rauwkost, al dan niet kant-en-klaar;
  • bevat weinig verzadigd vet en zout.

De maaltijd is klaar, wat nu?

Jouw vers bereide, kant en klare maaltijden moeten op een perfecte manier worden getransporteerd naar je klant. Goed afgeschermd, zodat er niets overbodigs in terecht kan komen. Hygiënisch, maar ook veilig. En je wilt natuurlijk niet dat zo’n overheerlijke maaltijd uitdroogt. Onze sealmachines zijn helemaal toegerust om maaltijdschalen goed af te sluiten. De Handsealmachines van DisposableDirect zijn universeel (dus te gebruiken voor alle plastic bakjes), eenvoudig te bedienen en van superieure kwaliteit. In de webshop vind je alle onderdelen om efficiënt te kunnen werken, van stevige CPET of PP trays, tot handige deksels (wanneer de inhoud niet in één keer geconsumeerd wordt) en eerste klas folies. Kortom: alle ingrediënten om snel en gemakkelijk verse, gezonde maaltijden te kunnen verpakken.

Maaltijdbakken in PP en CPET

De kogel is door de kerk! Je schaft zo’n handige handmachine aan. De T190 sluitmachine is de uitkomst wanneer je weinig ruimte hebt en uitsluitend schalen met een maximaal formaat van 227x178mm sealt. Het wisselen van de inlegringen is een eenvoudig klusje. De T190 is dé ideale sealmachine bij een productie van 50-250 maaltijdverpakkingen per dag. Ga je richting de 500 schalen, kies dan voor de iets stabielere T290. En wil je nog grotere schalen kunnen sealen, zoals bijvoorbeeld gastroschalen, dan is de T325 de ideale keuze. Een veel voorkomende vraag over het gebruik betreft de temperatuurinstelling. Het is een kwestie van even uitproberen, maar over het algemeen is een temperatuur van 160 graden ideaal voor PP schalen en 180 graden ideaal voor CPET schalen.

Naast temperatuur zijn er nog een aantal zaken belangrijk voor een perfecte seal: de druk, de bediening van de hendel en de vlakheid van de inlegring. Juist om die reden besteedt Metaltech niet alleen veel tijd en energie aan de afwerking van haar machines, maar ook aan de inlegringen.

 

DisposableDirect.be – powered by PackagingDirect.nl BV

https://www.disposabledirect.be/