Seven Soul Motion
Image default
Winkelen

Een keratine behandeling zelf thuis doen

Misschien heb je advertenties gezien voor keratine behandelingen in de salon en ben je in de verleiding gekomen om er een te proberen. Maar wat als je dezelfde resultaten zou krijgen met een keratine behandeling thuis? In dit bericht laten we je zien hoe je thuis een keratine behandeling kunt uitvoeren. Laten we beginnen!

Wat is een keratine behandeling en wat zijn de voordelen?

Een keratine behandeling is een gladmakende behandeling waarbij een vorm van het eiwit keratine wordt gebruikt om het haar recht te trekken en glad te maken. Keratine behandelingen worden vaak gebruikt op pluizig, weerbarstig haar om pluizig haar te helpen temmen en het haar handelbaarder te maken. De behandeling werkt door het haar te bedekken met een proteïnerijke oplossing, die in de haarschacht dringt en het haar steil en glad maakt. Keratine behandelingen kunnen enkele weken duren en kunnen indien nodig opnieuw worden toegepast om de resultaten te behouden. Veel mensen vinden dat keratine behandelingen helpen om hun haar er gezonder, glanzender en zachter uit te laten zien en aan te laten voelen. Bovendien kunnen keratine behandelingen helpen het haar te beschermen tegen schade veroorzaakt door warmtestyling en omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon.

Hoe bereid je je thuis voor op een keratinebehandeling?

Een keratine behandeling kan een geweldige manier zijn om pluizig haar glad te maken en het gemakkelijker te stylen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je je haar voor de behandeling goed voorbereidt. De eerste stap is het wassen van je haar met een verhelderende shampoo. Dit verwijdert eventuele ophopingen van stylingproducten, die de behandeling kunnen verstoren. Vervolgens conditioneer je je haar om de vochtbalans te herstellen. Zorg er tenslotte voor dat je je haar volledig föhnt voor de behandeling. Door deze stappen vooraf uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw keratinebehandeling haalt.

Hoe doe je een keratine behandeling thuis?

Er zijn twee soorten keratinebehandelingen: salonbehandelingen en thuisbehandelingen. Salonbehandelingen zijn meestal effectiever, maar kunnen duur zijn. Thuisbehandelingen zijn een goede optie voor mensen met een budget. Er zijn een paar dingen die je moet doen om je voor te bereiden op een keratinebehandeling thuis. Eerst moet je je haar wassen met een verhelderende shampoo om alle opbouw te verwijderen. Vervolgens moet je het product voor de keratinebehandeling op je haar aanbrengen, beginnend bij de wortels en werkend naar beneden. Ten slotte moet je je haar föhnen en een stijltang gebruiken om het product in te sluiten. Keratinebehandelingen kunnen tot zes weken duren, maar je moet een sulfaatvrije shampoo en conditioner gebruiken om het effect te verlengen. 

keratine behandeling zelf doen

Keratine behandeling nazorg tips

Nadat je een keratinebehandeling hebt ondergaan, is het belangrijk om deze nazorgtips te volgen om je haar te onderhouden. Ten eerste, vermijd het wassen van je haar gedurende 3-5 dagen na de behandeling. Dit geeft de Keratine de tijd om zich aan je haar te binden. Ten tweede, gebruik een milde shampoo en conditioner wanneer u uw haar wast. Sterke wasmiddelen kunnen de keratine verwijderen. Ten derde, vermijd de eerste weken het gebruik van hitte op je haar. Dit geldt ook voor föhnen, steiltangen en krultangen. Ten vierde, gebruik eens per week een diep conditionerend masker. Dit helpt om je haar gehydrateerd te houden en schade te voorkomen. Vergeet tenslotte niet om je punten om de 6-8 weken te knippen. Regelmatig knippen zorgt ervoor dat je haar er gezond uitziet en voorkomt gespleten punten. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u maandenlang na uw behandeling genieten van mooi, gezond haar. 

 

https://www.keratinebehandelingshop.nl/