Seven Soul Motion
Image default
Auto's en Motoren

Geef je auto een glanzende toekomst: glascoating kosten en meer!

Heb je wel eens gehoord van glascoating voor auto’s? Het is een relatief nieuwe techniek die de laatste jaren steeds populairder is geworden. En dat is niet voor niets, want glascoating kan je auto namelijk beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan zure regen, vogelpoep en krassen. Maar wat zijn de kosten van glascoating voor je auto en wat zijn de voordelen en nadelen? En wat is het verschil met PPF? In dit blog lees je alles wat je moet weten over glascoating voor auto’s.

Laten we beginnen met wat glascoating precies is. Glascoating is een beschermende laag die je aanbrengt op de lak van je auto. Deze laag is gemaakt van nano-deeltjes die zich hechten aan de lak en zo een zeer harde en duurzame bescherming vormen. Het resultaat is een glanzende en gladde lak die langdurig beschermd is tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Maar waarom zou je je auto laten voorzien van een glascoating? Het belangrijkste voordeel is de bescherming van je lak. Door de harde en duurzame laag worden krassen en andere beschadigingen voorkomen, waardoor je lak er langer mooi en als nieuw uit blijft zien. Daarnaast is de lak ook nog eens eenvoudiger schoon te maken. Het vuil hecht namelijk minder aan de gladde lak, waardoor je auto er altijd fris en schoon uitziet.

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen van glascoating. Zo kan het aanbrengen een tijdrovend proces zijn en is het vrij kostbaar. De kosten van glascoating voor je auto zijn afhankelijk van het type coating, het merk en het formaat van je auto. Bij Autocaredetailing.nl bieden we diverse glascoating pakketten aan, waarbij de prijzen variëren van €400 tot €900. Het verschil in prijs heeft te maken met het aantal lagen en de duurzaamheid van de coating.

Maar wat is dan het verschil tussen glascoating en PPF? PPF staat voor Paint Protection Film, wat eigenlijk gewoon een transparante folie is die je op je lak aanbrengt. Net als glascoating biedt PPF bescherming tegen krassen en beschadigingen, maar het grote verschil is dat PPF de lak van je auto volledig afdekt en glascoating niet. Daardoor biedt PPF een nóg betere bescherming tegen invloeden van buitenaf, maar het nadeel is dat de folie na verloop van tijd kan verkleuren.

Bij detailing bedrijf Autocaredetailing.nl kunnen we je helpen bij het kiezen van de beste bescherming voor jouw auto. Of je nu kiest voor glascoating of PPF, wij zorgen voor een mooi resultaat!

 

https://www.autocaredetailing.nl/coating/