Seven Soul Motion
Image default
Auto's en Motoren

Hoe u de juiste EV-laadkabel voor uw auto kiest

Als u een elektrisch voertuig (EV) hebt, weet u dat u het regelmatig moet opladen om het te kunnen blijven gebruiken. Maar wist u dat er verschillende soorten EV-oplaadkabels zijn? En dat niet alle kabels geschikt zijn voor uw auto? In deze blogbijdrage nemen we de verschillende soorten EV-laadkabels met je door en helpen we je de juiste kabel voor jouw auto te kiezen. Blijf opgeladen!

Als u eigenaar bent van een elektrisch voertuig (EV), dan weet u dat het opladen van uw auto een beetje anders is dan het tanken van een traditioneel voertuig dat op gas rijdt. In plaats van te stoppen bij een benzinestation, moet u de stekker in een EV-lader steken. En niet zomaar een lader is goed – u hebt een lader nodig die compatibel is met uw auto. Anders riskeert u uw voertuig of de lader zelf te beschadigen. Dus hoe weet u welke EV-laadkabel u moet kiezen?

Er zijn drie hoofdtypes van EV-laders op de markt: Niveau 1, Niveau 2, en Niveau 3. Niveau 1 laders zijn het traagst, maar zijn ook het meest betaalbaar en gemakkelijk te vinden. Niveau 2 laders; of laadkabel type 2, zijn sneller, maar ze kunnen duurder zijn. Niveau 3 laders zijn de snelste optie, maar ze zijn ook het duurst en moeilijker te vinden. Voor de meeste EV-eigenaars is een laadkabel type 2 de beste optie. Het is een goed evenwicht tussen snelheid en kosten. Het is ook mogelijk om je elektrische auto op te laden aan een normaal stopcontact, met een mobiele laadkabel type 2. Dit kan erg handig zijn wanneer u geen laadpaal tot uw beschikking hebt, bijvoorbeeld op vakantie. Het nadeel is dat het opladen een stuk langer duurt. 

Eens je beslist hebt welk type lader je nodig hebt, moet je er zeker van zijn dat deze compatibel is met je wagen. De eenvoudigste manier om dit te doen is de handleiding van uw auto te raadplegen. Daarin staan de specifieke soorten laders die compatibel zijn met uw elektrische auto.

Als het tijd is om een EV-laadkabel voor je auto te kiezen, zijn er een paar dingen die je in gedachten wilt houden. Het eerste is het type connector dat uw auto heeft. Het tweede is de lengte van de kabel. En ten slotte wil je er zeker van zijn dat de kabel compatibel is met de lader die je van plan bent te gebruiken. Met deze tips in het achterhoofd, kunt u er zeker van zijn dat u de perfecte EV laadkabel vindt voor uw voertuig. Heeft u al een EV-laadkabel gekozen? Zo niet, welke van deze factoren zullen voor u het belangrijkst zijn?

 

https://www.voldt.nl/mobiele-laadkabels