Seven Soul Motion
Image default
Vervoer en transport

Regelgeving rondom e-steps

Een jaar geleden, in februari 2020, hebben we een artikel over dit onderwerp gepubliceerd. DGT heeft al aan de nieuwe regelgeving gewerkt en een aantal algemene aanbevelingen gepubliceerd. U kunt deze informatie hier bekijken; De nieuwe verordening is onlangs gepubliceerd. Het is hoofdzakelijk gebaseerd op de vorige aanbevelingen, maar verduidelijkt enkele belangrijke details en volgende stappen in het proces rondom de step elektrisch.

5 belangrijke zaken

1. Verduidelijking van de definitie van een voertuig voor persoonlijke mobiliteit:

2. Persoonlijke mobiliteitsvoertuigen zijn nu officiële deelnemers aan het verkeer en zij moeten alle algemene veiligheidsvoorschriften en -beperkingen in acht nemen:

3. Reglementering van de plaatsen van circulatie:

4. Het gebruik van helmen is in deze editie van het reglement nog niet verplicht, dit zal echter in de nabije toekomst aan de orde komen. Joyor Elektrische Scooter raadt u ten zeerste aan om altijd een helm te gebruiken voor uw eigen veiligheid.

5. De minimum leeftijd voor het gebruik van een elektrische scooter is in deze uitgave van het reglement nog niet verplicht gesteld, maar zal in de nabije toekomst aan de orde komen. 

Zoals vermeld, is de maximum snelheid 25km/h. Alle elektrische steps die Joyor in 2020 heeft gefabriceerd hebben hun maximum snelheid beperkt tot 25km/h door het interne ontwerp. U kunt deze informatie vinden op de CE homologatie sticker op de onderkant van het chassis van de scooter. 

Als je een PDF kopie van dat document nodig hebt, neem dan contact op met de distributeur waar je de step hebt gekocht of stuur een verzoek naar de fabrikant met vermelding van het serienummer van de scooter en de factuur van je aankoop. Heb je bijvoorbeeld een xiaomi m365, neem dan contact op met Xiaomi.

Op dit moment heeft u in Spanje geen certificaat nodig. U zult het echter wel nodig hebben binnen 2 jaar vanaf nu.

Het is belangrijk dat de overheid de voertuigen inspecteert en een onderscheid maakt tussen voertuigen die voldoen aan de normen voor voertuigen voor persoonlijke mobiliteit en voertuigen die daar niet aan voldoen. Op dit moment werkt de DGT aan een handleiding die de technische specificaties van persoonlijke mobiliteitsvoertuigen zal specificeren. Joyor Electric Scooter is samen met andere marktleiders gevraagd om deel te nemen aan dit proces door hun industrie kennis en inzichten over de voertuigen en hun optimale en noodzakelijke prestaties te delen. 

Dit handboek zal ook het proces en de vereisten voor de certificatie van de elektrische scooters bepalen. Het zal over een paar maanden worden gepubliceerd. Wanneer het proces en de vereisten zijn opgesteld, zal Joyor Electric Scooter voorbeeldunits leveren om het certificeringsproces te doorstaan en zal het vereiste certificaat bij elke scooter kunnen worden geleverd. Het certificaat zal verplicht zijn in 2 jaar na de publicatie van het Handboek.

Regelgevingen

Joyor Electric Scooter volgt het nieuws over de regelgeving altijd op de voet en vanaf heden voldoen al onze elektrische scooters aan de algemene Europese eisen en de voorschriften en normen die naar verwachting in het Handboek zullen worden opgenomen. Als er nieuwe regelgeving wordt toegevoegd, zullen wij ervoor zorgen dat onze elektrische scooters aan de eisen voldoen. Als je in het bezit bent van een oudere versie van Joyor, kun je altijd contact opnemen met een van onze officiële distributeurs of een van onze eigen officiële technische ondersteuning centra om je voertuig aan te passen aan de nieuwe regelgeving.

Elektrische scooters en andere persoonlijke mobiliteitsvoertuigen nemen de straten van veel steden over en het is erg belangrijk dat hun deelname aan het verkeer gereguleerd wordt om uw en ieders veiligheid te garanderen. Het is een zeer positief teken dat de regeringen de regelgeving voor deze voertuigen aan het ontwikkelen zijn. Het biedt ons allen een juridisch kader en een duidelijke leidraad en het verzekert ons dat elektrische scooters niet slechts een trend zijn, maar innovatieve voertuigen die in ons leven zijn gekomen om te blijven. Hoewel het enige tijd zal duren voordat de regelgeving en de certificering in verschillende landen zullen zijn opgezet, moet u bij het kiezen van uw elektrische scooter nu altijd rekening houden met de regelgeving die binnenkort zal komen en ervoor zorgen dat uw nieuwe elektrische scooter aan die eisen voldoet.