Seven Soul Motion
Image default
Gezondheid

Rugklachten en toch comfortabel werken?

Rugklachten kunnen voor veel problemen zorgen in jouw dagelijks leven. Voorkom dat het jouw geluk in de weg staat en voorkom dat je moet verzuimen op het werk door jouw rugklachten. In dit artikel lees je hoe je dankzij een ergonomische bureaustoel problemen kunt verlichten en comfortabel kunt werken.

De oorzaak van de rugklachten

Wist je dat in de meeste gevallen rugklachten worden veroorzaakt door een slechte houding of te weinig beweging? Wanneer je een drukke baan achter het bureau hebt, is de kans groot dat je door een slechte houding uiteindelijk klachten gaat ervaren. Pijn en stroefheid van de rug kunnen erg vervelend zijn. Maar wanneer je weet wat de oorzaak is, kun je het probleem echt goed aanpakken. Investeer in een goede bureaustoel. Jouw werkgever is verantwoordelijk voor een optimale werkplek. Je kunt verwachten van jouw baas dat hij of zij wilt investeren in een bureaustoel met optimaal ergonomisch comfort. Zo voorkom je rugklachten door een slechte zithouding en kun je comfortabel blijven werken.

Pijn verlichten

Wanneer je kampt met rugklachten door een ongeluk of medische ingreep, is het belangrijk dat jouw rug zoveel mogelijk kan worden ontzien. Het zou zowel voor jou, als voor jouw werkgever jammer zijn wanneer je niet kunt werken. Een goede stoel kan dé oplossing zijn. Zo kun jij blijven werken, zonder pijnklachten te hoeven ervaren.

Stoelen uitproberen

Het vinden van een goede ergonomische bureaustoel is nog niet zo eenvoudig. Dit is namelijk een persoonlijke keuze. De ene stoel is perfect voor persoon A, maar minder geschikt voor persoon B. Het is daarom aan te raden om goed onderzoek te doen naar de beste stoel voor jou. Is dit een bureaustoel die verstelbaar is en extra stevig is voor de rug? Of is dit een fauteuil waarbij je ook achterover kunt zitten. Het is verstandig om goed advies in te winnen van jouw fysiotherapeut, oefentherapeut, chiropractor of ander medisch specialist. Zo kun je de beste bureaustoel vinden om jouw rugklachten te verminderen en erger te voorkomen.

Gesprek met jouw werkgever

Wanneer je als zelfstandige werkt, ben je zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van jouw kantoormeubilair en kun je een investering doen in een ergonomische bureaustoel. Werk jij voor een bedrijf? Dan is het noodzakelijk om gesprek met jouw werkgever te gaan. Je kunt eventueel de hulp en advies van een arbeidsarts inschakelen. Samen kunnen jullie op zoek gaan naar de beste optie voor jouw werkplek. Het is belangrijk om duidelijk te maken dat jij door een ergonomische bureaustoel minder klachten ervaart en dus betere prestaties kan leveren. Zo is het ook in het belang van jouw werkgever om je te voorzien van een ergonomische bureaustoel.

Rugklachten kun je voorkomen én verminderen door een betere bureaustoel. Wanneer jij voornamelijk zittend werkt, is een goede houding cruciaal. Met een ergonomische bureaustoel kun jij zonder pijnklachten werken en geniet je van een productievere werkdag zonder rugpijn.