Seven Soul Motion
Image default
Beauty en verzorging

Verlovingsring trends voor 2020

De huwelijkssector is een van de meest trendgevoelige sectoren ter wereld. Want elk jaar is er nieuwe bruidsmode. Ook de versiering van de feestruimte, het bruidsboeket en uitnodigingen wordt gevoed door de nieuwste trends.

En ja, dat geldt ook voor een verlovingsring. Wie in 2020 op zoek gaat naar een ring voor een huwelijksaanzoek, houdt dus best rekening met onderstaande trends.

Verlovingsring in wit of rosé goud

Als je de kleur ‘goud’ moest omschrijven, zou je waarschijnlijk de gele tint vermelden. Naast deze klassieke kleuren is er ook nog wit goud. Dat is een beetje lichter. Het heeft een beetje de kleur van champagne, waardoor een verlovingsring in wit goud er heel feestelijk uitziet. Daarnaast is de verkoop van rosé goud ook sterk toegenomen. Dit metaal ziet er heel vrouwelijk uit.

Meerdere, kleine diamantjes

Vroeger kozen bijna alle mannen voor een verlovingsring met solitair. Die heeft één grote diamant. In 2020 zijn verlovingsringen met meerdere kleine diamantjes in de mode. Door de extra edelstenen schitteren deze ringen nog harder, waardoor je aanstaande bruid zeker een wauw-gevoel krijgt. 

Maatwerk voor andere juwelen

Nog een trend op het vlak van verlovingsringen is de creatie van bijpassende sieraden in een gelijkaardige stijl. Heel wat mannen kiezen een verlovingsring uit en laten daarna bijvoorbeeld een halsketting of armband maken in dezelfde stijl. Hierdoor passen alle bruidsjuwelen netjes bij elkaar. 

Vraag advies aan de juwelier

Een ring uitkiezen voor een huwelijksaanzoek kan heel overweldigend aanvoelen. Je krijgt namelijk te maken met een heel uitgebreid assortiment, waarin verschillende ontwerpen, materialen en kleuren zitten. Maar heb geen schrik, want de verkoper zal je graag bijstaan met advies. Vraag dus gerust wat goede raad aan een medewerker. Eventueel kan je ook de zus of vriendin van je aanstaande bruid meenemen om een verlovingsring te kiezen. Zij kunnen misschien ook enkele tips geven.

https://www.wimmeeussen.be/nl/nieuws/huwelijkstrends-2020