Seven Soul Motion
Image default
Dienstverlening

Waarom is het belangrijk om een container te huren als je gaat verbouwen?

Als je binnenkort gaat verhuizen of inmiddels al verhuisd bent naar een nieuwe woning, is de kans vrij groot dat je van plan bent om de woning te verbouwen. Wanneer je een woning gaat verbouwen, dan produceer je ontzettend veel afval en is het dus belangrijk om een container te huren. Wil je weten waarom het nog meer belangrijk is om een container te huren? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

Je voorkomt een puinhoop

Een van de belangrijkste redenen waarom het erg belangrijk is om een container te huren, is dat al het afval gelijk gedoneerd kan worden in de container. Het is erg vervelend als je aan het verbouwen bent en er overal in je huis puin te vinden is. Dit zorgt er niet alleen voor dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, maar ook kan hierdoor de verbouwing vertraging oplopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wees daarom verstandig en kies altijd voor een container huren als je binnenkort je woning wilt gaan verbouwen. 

Het afval kan gerecycled worden

Het is tegenwoordig steeds belangrijker dat zoveel mogelijk afval gerecycled wordt. Bouwafval kan gerecycled worden en daar verkijken veel mensen zich wel eens op. Dat is erg jammer, want veel bouwafval wordt daardoor uiteindelijk via een behoorlijk omweg gerecycled. Gelukkig zijn er wel veel mensen die geen container huren, maar al het bouwafval wel naar een milieustraat brengen. De milieustraat zorgt er dan vervolgens voor dat al het bouwafval gerecycled wordt. 

Houd rekening met asbest

Als je een wat oudere woning gaat verbouwen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er nog asbest in de woning te vinden kan zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan asbest leidingen en asbest platen die gebruikt zijn voor het dak. Zoals je weet, is asbest zeer schadelijk voor je gezondheid. Daarom moet je asbest verwijderen ook altijd uitbesteden aan bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Mocht je het asbest zelf verwijderd hebben, dan is het aan te raden om het asbest wel op te laten halen door een gespecialiseerd bedrijf. Daarnaast ben je ook verplicht om daar een melding van te maken bij de gemeente. De gemeente gaat dan een controle uitvoeren om te kijken of er geen asbest is blijven hangen.

https://www.renewi.com/nl-be/container-huren