Seven Soul Motion
Image default
Bedrijven

Waarom je schuilhokken nodig hebt in de zomer

Waarom je schuilhokken nodig hebt in de zomer

Herinner je de laatste hittegolf in België? Naast het leuke BBQ weer, denk ook eens na over onze paardenvrienden die misschien niet zo veel plezier hebben in de zon. Elke paardeneigenaar zal je kunnen vertellen dat het warmere weer veel ongewenste hachelijke situaties met zich meebrengt, van vervelende vliegen tot een probleemhuid. 

Hoezeer we ook van de zon houden, intense hitte in een open veld kan snel ernstige complicaties voor de gezondheid van ons paard veroorzaken. Schuilhokken bieden de perfecte verfrissing voor het in de wei gehouden paard. Tenzij uw paddocks zorgen voor natuurlijke schaduw dankzij volwassen bomen en hagen, is het nu tijd om ervoor te zorgen dat jouw schuilplaats voorzieningen in de zomer op punt staan.

Welke maat van schuilhok heb ik nodig?

De grootte van de schuilstal of schuilhok is afhankelijk van het aantal paarden dat het veld zelf bezet. Een algemene vuistregel is om een breedte van 3-3,6m toe te staan voor één paard. Voeg dan een extra 1,5m toe voor elk paard dat aan het veld wordt toegevoegd. Als je een specifieke grootte of vorm van het schuilhok in gedachten hebt die past bij de beschikbare ruimte en je budget kun je op maat iets laten bouwen. Een op maat gemaakte schuilstal van goede kwaliteit kan worden ontworpen om aan je behoeften en je budget te voldoen. Je kunt natuurlijk je eigen stal bouwen, maar je moet er wel voor zorgen dat de materialen die je koopt veilig zijn voor je paard en geschikt voor het doel.

Wat heeft mijn schuilhok nog nodig?

Voldoende beschutten tegen de weerselementen en gemakkelijke toegang zijn belangrijke punten om te overwegen bij het ontwerpen van schuilstal. Afhankelijk van de grootte van je schuilstal kun je overwegen om ramen aan te passen zodat je in de zomer extra ventilatie hebt en in de winter beschermd bent tegen regen en wind. Bij bijzonder grote schuilstallen met grote overkappingen kan het verstandig zijn om een tweede in/uitgang in te bouwen, zodat de paarden niet in een hoekje belanden en vast komen te zitten door alfa-mannetjes in de kudde.

Waar moet ik mijn schuilstal plaatsen?

Als je nog geen schuilplaats hebt, dan moet je beslissen of je een mobiele of een vaste schuilplaats wilt. De voordelen van een mobiele schuilplaats zijn dat je hem kunt verplaatsen om het land waar hij zich bevindt te laten rusten en dat je geen bouwvergunning nodig hebt. Probeer ze zo mogelijk uit de buurt te houden van beken, rivieren of stilstaand water waar muggen en vliegen in overvloed aanwezig zijn.

 

Wilt u meer weten over schuilhokken? Neem een kijkje op onze website

 

https://paardenservices.be/schuilhokken-paarden/