Seven Soul Motion
Image default
Internet marketing

Website laten maken? Dat doe je met deze handige tips

1. Domeinnaam

Wil je een website laten maken, ga dan allereerst op zoek naar een passende domeinnaam. Indien je vooral klanten hebt in België kies dan voor een .be domeinnaam. Het heeft geen zin om alle andere .nl .com .eu domeinnamen te kopen om te vermijden dat concurrenten deze zouden kopen.

2. Hosting

Kies niet voor de goedkoopste hosting maar voor de snelste. Een goede website moet altijd snel laden en mag nooit offline zijn. Een snelle website bouwen wordt steeds belangrijker, ook voor Google. Google straft websites af die niet goed presteren qua snelheid. Niemand heeft namelijk zin om seconden lang op een site te wachten.

Ga ook zeker op zoek naar een hosting partij die zorgt voor wekelijkse of maandelijkse backups. Jouw site wil je immers nooit verliezen. Vraag zeker of een beveiligd SSL certificaat inclusief is, zodat jouw website veilig is. Dit is ook goed voor jouw SEO rankings. Je herkent dit aan dat slotje naast de naam van jouw website. Dat wil zeggen dat je contact maakt met de website via een beveiligde HTTPS-verbinding. SSL zorgt voor een versleutelde verbinding tussen bezoeker en server. Er kan dus geen informatie onderschept worden.

3. Wat is het doel van je website?

Voor je een nieuwe website laat maken, is het slim om duidelijke doelen te formuleren. Niet iedere onderneming heeft dezelfde doelen voor ogen met hun website. Laat staan dezelfde doelgroep. Bedenk daarom eerst goed wat je wilt bereiken.

Wil je lokaal beter gevonden worden? Op zoek naar nieuwe getalenteerde werkenmers? Wil je meer aanvragen via telefoon? Of wil je eerder producten online verkopen zonder dat ze jou contacteren? Denk hier goed over na. Een informatieve, duidelijke website kan er bv voor zorgen dat mensen je minder contacteren, waardoor je tijd bespaart en zorgt voor een hogere klanttevredenheid.

Je kan dit best bespreken met jouw webdesign bedrijf en samen een plan van aanpak opstellen.

https://www.deal-webdesign.be/website-laten-maken.html